ΣΗΜΕΡΑ

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύριο κρίνεται η τύχη πέντε ασφαλιστικών

Κρίσιμη θεωρείται η αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης για την τύχη των πέντε ασφαλιστικών εταιρειών που εγκαλούνται για ανεπαρκή κεφάλαια. Η προοπτική ανάκλησης αδειών επανέρχεται στο προσκήνιο, εάν οι πέντε εταιρείες δεν προχωρήσουν στις αναγκαίες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Η ιστορία της εξυγίανσης του κλάδου χαρακτηρίζεται από αλλεπάλληλα φαινόμενα ανάκλησης αδειών, ο αριθμός των οποίων φθάνει σήμερα τις 50.

Η διπλή πρόκληση των ελληνικών τραπεζών

Τελειώνει η χρυσή εποχή της κατανάλωσης και της δανειακής ανάπτυξης, η οποία αποτέλεσε τη βάση για την εκρηκτική ανάπτυξη των ελληνικών τραπεζών την τελευταία δεκαετία. Οι εγχώριες τράπεζες έχουν να αντιμετωπίσουν μία διπλή πρόκληση: τη μεγάλη αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και ένα περιβάλλον χαμηλού ρυθμού πιστωτικής επέκτασης. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τέλος Ιουλίου ο ρυθμός αύξησης των στεγαστικών δανείων διαμορφώθηκε στο 5,2% από 16,7% που ήταν τον Ιούλιο του 2008.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή