ΣΗΜΕΡΑ

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε «ρότα» κατάσχεσης τα πλοία του Αγούδημου

Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς και οι εταιρείες που προμηθεύουν καύσιμα στα πλοία της εταιρείας του GA Ferries, του Γεράσιμου Αγούδημου, προχωρούν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε νομικές διαδικασίες προκειμένου να κατασχεθούν τα πλοία της εταιρείας. Ορατός είναι ο κίνδυνος να μείνουν χωρίς δρομολόγια ορισμένα μικρά νησιά της «άγονης» γραμμής, καθώς θα είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν πλοία που θα αντικαταστήσουν τα κατασχεμένα.

Στα δίχτυα της εφορίας 17.000 επιχειρήσεις

Εκτεταμένη φοροδιαφυγή διαπίστωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων στις επιχειρήσεις (όπως φορείς του Δημοσίου) που τους δίνεται η δυνατότητα να εκδίδουν αθεώρητα στοιχεία και έχουν ειδική μεταχείριση όσον αφορά τον έλεγχο των υποχρεώσεών τους. Σε περισσότερες από δεκαεπτά χιλιάδες επιχειρήσεις -σε σύνολο 163.756 επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν για το 2007- διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις. Τα αποτελέσματα καταδεικνύουν ότι πολλές επιχειρήσεις δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις ένταξης στο ευνοϊκό καθεστώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή