ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εισαγγελική έρευνα για την εγγυητική επιστολή

Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας έχει τεθεί η υπόθεση της Ασπίς Πρόνοια και ειδικότερα το σκέλος που αφορά την κατάθεση πλαστής εγγυητικής επιστολής ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ από τον επικεφαλής του ομίλου κ. Παύλο Ψωμιάδη.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας κ. Ιωάννης Σακελλάκος διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας από τον αρμόδιο εισαγγελέα του Οικονομικού Εγκλήματος κ. Ιωαννίδη. Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, η έρευνα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα, ενώ θα ελεγχθούν και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες της τράπεζας που εξέδωσε την εγγυητική επιστολή. Την ίδια ώρα, πάντως, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Παύλος Ψωμιάδης υποστηρίζει ότι η εγγυητική επιστολή δεν είναι πλαστή.

Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλες ποινικές εκκρεμότητες για τον Ομιλο Ασπίς, καθώς από τον περασμένο Ιούνιο βρίσκεται σε εξέλιξη και έτερη προκαταρκτική έρευνα που αφορά σωρεία προσφυγών ασφαλισμένων στον Συνήγορο του Καταναλωτή. Οι προσφυγές αυτές αφορούν στη μη εξόφληση από την Ασπίς ασφαλιστηρίων ζωής.

Παράλληλα, στο στάδιο της ανάκρισης βρίσκεται και μία ακόμη δικογραφία, η οποία αφορά στο αδίκημα της υπεξαίρεσης για το οποίο κατηγορείται μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ασπίς.

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διερευνάται ήδη εάν αυτή η δικογραφία συνδέεται με την κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα που αφορά στο «κραχ» της Ασπίς.