Με εγγύηση του κράτους η κάλυψη ασφαλισμένων στην «Ασπίς»

Με εγγύηση του κράτους η κάλυψη ασφαλισμένων στην «Ασπίς»

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλες εταιρείες του ασφαλιστικού κλάδου ενδιαφέρονται να αναλάβουν περισσότερους από ένα εκατ. ασφαλισμένους των τεσσάρων εταιρειών του Ομίλου Ασπίς, στις οποίες μπήκε «λουκέτο». Η εγγύηση, την οποία το Δημόσιο δεσμεύεται ότι θα παράσχει, θα εξασφαλίζει, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομίας, τα συμφέροντα όλων των ασφαλισμένων τόσο του κλάδου ζωής όσο και του κλάδου υγείας, οι οποίοι, σύμφωνα με τις σχετικές διαβεβαιώσεις «δεν πρόκειται να χάσουν τα χρήματα που έχουν αποταμιεύσει και κανένα από τα δικαιώματα που απορρέουν από τις σχετικές συμβάσεις». Οι όροι και οι προϋποθέσεις αυτής της εγγύησης θα προβλέπονται στην απόφαση του υπουργού Οικονομίας κ. Γιάννη Παπαθανασίου, που αναμένεται ίσως και σήμερα. Στο μεταξύ, στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας έχει τεθεί η υπόθεση της «Ασπίς Πρόνοια» και ειδικότερα το σκέλος που αφορά την κατάθεση πλαστής εγγυητικής επιστολής ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ από τον επικεφαλής του Ομίλου κ. Παύλο Ψωμιάδη, ο οποίος υποστηρίζει ότι η εγγυητική επιστολή δεν είναι πλαστή.

«Οι κύριες δραστηριότητες της Aspis Bank δεν επηρεάζονται ουσιωδώς από τις εξελίξεις», ανέφερε χθες η Τράπεζα, λόγω επαρκούς ρευστότητας και κεφαλαιακής επάρκειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή