Ξαφά: Μονόδρομος οι μεταρρυθμίσεις

Ξαφά: Μονόδρομος οι μεταρρυθμίσεις

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δραστική μείωση των δαπανών με τη λήψη μόνιμων μέτρων, διεύρυνση της φορολογικής βάσης και εφαρμογή ενός μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής πειθαρχίας, με στόχο τον περιορισμό του δημοσίου χρέους, υποστηρίζει η κ. Μιράντα Ξαφά, μέλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), ότι πρέπει να προωθήσει η νέα κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό που συντελείται.

Μάλιστα, σε συνέντευξή της στο BusinessFile, η κ. Ξαφά ανέφερε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τον Μάρτιο και τον Ιούνιο από την κυβέρνηση, ήταν κυρίως προσωρινού χαρακτήρα και δεν μειώνουν σε μόνιμη βάση τις δαπάνες, ούτε έχουν διαρκή επίπτωση στο σκέλος του χρέους.

Παράλληλα, η κ. Ξαφά επισήμανε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, ενώ χαρακτήρισε ως «μαύρες τρύπες» των κρατικών δαπανών αυτές που πραγματοποιούνται στους τομείς της άμυνας και της υγείας.

Επίσης, ανέφερε ότι οι συντάξεις είναι υψηλές και δεν ανταποκρίνονται στους μισθούς των εργαζομένων και ότι η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Για τους λόγους αυτούς, συνέστησε η αγορά εργασίας να γίνει περισσότερο ευέλικτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή