Εν συντομια

3' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα τιμολογιακή πολιτική από τη Vodafone

Νέος πόλεμος τιμών ξεκινάει στην κινητή τηλεφωνία. Αυτή τη φορά από τη Vodafone, η οποία φέρεται να βάζει στόχο το μερίδιο αγοράς και μάλιστα σε οποιοδήποτε κόστος. Την πρόθεση αυτή δεν έκρυψε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone κ. Ν. Σοφοκλέους, ο οποίος διεμήνυσε ότι δεν ενδιαφέρουν πλέον τα έσοδα, αλλά το μερίδιο αγοράς. «Στόχος μας είναι να γίνουμε νούμερο 1 εταιρεία στην Ελλάδα. Ας πάρουμε εμείς το 100% της αγοράς και δεν μας νοιάζουν τα έσοδα», είπε. Η κίνηση της Vodafone χθες να φέρει απεριόριστες κλήσεις σε κινητά, σταθερά και Internet εκτιμάται ότι πιέζει περαιτέρω τα έσοδα του κλάδου προς τα κάτω, παρ’ όλη την πίεση που έχει δεχθεί μέχρι σήμερα. Η ίδια η εταιρεία εκτίμησε ότι ο κλάδος θα υποχωρήσει 10%-11% φέτος και παρά την υποχώρηση, ανακοίνωσε πακέτα από 20 έως 195 ευρώ για καταναλωτές που κλιμακώνουν την απεριόριστη χρήση (προς κινητά Vodafone, προς όλα τα κινητά, προς κινητά και σταθερά, προς κινητά, σταθερά και Internet).  Στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι η κινητή πλέον εισέρχεται σε νέο πεδίο ανταγωνισμού και σύντομα αναμένεται η απάντηση των άλλων εταιρειών.

Διάκριση

Διάκριση πέτυχε η Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού του Ομίλου Πειραιώς, λαμβάνοντας τη διεθνή πιστοποίηση Investors in People, το οποίο είναι το πρώτο ποιοτικά πρότυπο που εστιάζει στο ανθρώπινο δυναμικό. Δημιουργήθηκε το 1990 και έχει υιοθετηθεί από 70.000 επιχειρήσεις και οργανισμούς, σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως. Πιστοποιεί τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς που αναγνωρίζουν τον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζει το ανθρώπινο δυναμικό στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Ανάκληση παράτασης για το γάλα εβαπορέ

Ούτε μία ημέρα δεν ίσχυσε τελικά η αγορανομική διάταξη 10/2009, η οποία προέβλεπε ότι οι γαλακτοβιομηχανίες θα μπορούσαν να διαθέτουν έως το τέλος του έτους, αντί έως τις 30/10/2009, γάλα εβαπορέ, σακχαρούχο ή μη, στη συσκευασία του οποίου δεν αναγράφεται η χώρα προέλευσης.

Επειτα από αντιδράσεις που προκλήθηκαν, κυρίως από τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας, άγνωστο για ποιο λόγο βεβαίως, καθώς η παράταση δεν αφορούσε το φρέσκο γάλα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιώργος Βλάχος εξέδωσε χθες νέα αγορανομική διάταξη, την 11/2009, με την οποία ανακαλείται η προχθεσινή ρύθμιση της παράτασης.

Την ικανοποίησή τους για την ανάκληση της παράτασης εξέφρασε τόσο ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας, όσο και η γνωστή βιομηχανία τροφίμων Vivartia, η μία εκ των δύο εταιρειών (η άλλη είναι η Friesland) που διαθέτουν γάλα εβαπορέ στην Ελλάδα.

Πράσινο φως για ανέγερση εμπορικού στα Σπάτα

Η REDS έλαβε την πολυπόθητη οικοδομική άδεια για την ανέγερση του εμπορικού πάρκου που σχεδιάζει στην περιοχή Γιαλού των Σπάτων. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, η άδεια αφορά την κατασκευή της πρώτης φάσης του κέντρου, επιφάνειας 31.000 τ.μ. Το πάρκο αναμένεται να λειτουργήσει κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011, ενώ οι εργασίες θα ξεκινήσουν μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία χρηματοδότησης. Η πρώτη φάση της επένδυσης θα κοστίσει περί τα 110 εκατ. ευρώ. Η έκταση στην περιοχή Γιαλού είναι επιφάνειας 91 στρεμμάτων, ενώ δίπλα αναμένεται να κατασκευαστεί εκπτωτικό κέντρο από την McArthur Glenn, η οποία απέκτησε μέρος του οικοπέδου από τη REDS. Το εμπορικό πάρκο της θυγατρικής του ομίλου Ελλάκτωρ θα διαθέτει μία υπεραγορά, καταστήματα παιχνιδιών, επίπλων, ηλεκτρικών ειδών και ιδιοκατασκευών, ενώ θα προσφέρει και 2.150 θέσεις στάθμευσης. Η REDS έχει προσυμφωνήσει με τον επενδυτικό όμιλο Henderson για την πώληση του πάρκου, κάτι που σημαίνει ότι η εταιρεία θα εγγράψει σημαντικά κέρδη στη χρήση του 2011.

Με ελληνικό μοντέλο ΣΔΙΤ τα έργα στην Κροατία

Συμφωνία με την Κροατία για την παροχή τεχνογνωσίας στον τομέα της ανάπτυξη των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), έκλεισε το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (ΚΔΕΟΔ) σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του υπουργείου Οικονομίας.

Στόχος του έργου «Ενδυνάμωση της διαχειριστικής ικανότητας της Υπηρεσίας ΣΔΙΤ στη Δημοκρατία της Κροατίας για την υλοποίηση του νέας νομοθεσίας ΣΔΙΤ» είναι η ανάπτυξη μεθοδολογικών εργαλείων για την εφαρμογή της νομοθεσίας περί ΣΔΙΤ στην Κροατία και η επιμόρφωση των αρμόδιων υπηρεσιών, ώστε να είναι σε θέση να υλοποιήσουν με επιτυχία έργα συμπράξεων.

Η ελληνική πρόταση επελέγη μεταξύ των προτάσεων της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας. Αλλωστε, η Ελλάδα έχει αναγνωρισθεί από την Παγκόσμια Τράπεζα ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές έργων ΣΔΙΤ στον κόσμο. Μάλιστα, στο υπουργείο Οικονομίας θεωρούν ότι το ελληνικό μοντέλο ΣΔΙΤ μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για την ευρύτερη εφαρμογή του θεσμού σε γειτονικές χώρες, δημιουργώντας έτσι νέες επενδυτικές ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή