ΣΗΜΕΡΑ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση της ανεργίας στα επίπεδα του 9,1%, συρρίκνωση του ΑΕΠ που μπορεί να φτάσει μέχρι και το 0,9% στο σύνολο του έτους και αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης στα δύο τελευταία τρίμηνα του έτους, προβλέπει ο γενικός γραμματέας της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος (ΕΣΥΕ), κ. Εμ. Κοντοπυράκης. Ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι αρνητικός, αλλά λιγότερο από το -1%. Ετσι, η ελληνική οικονομία από το τρίτο τρίμηνο του 2009 θα βρεθεί σε ύφεση, για πρώτη φορά από το 1993. Ο κ. Κοντοπυράκης, σε συνέντευξή του στο Reuters, πρόσθεσε ότι οι βασικοί κλάδοι της ελληνικής οικονομίας (τουρισμός, ναυτιλία και κατασκευές) έχουν επηρεαστεί σημαντικά από την επιβράδυνση της ανάπτυξης.

Πάνω από 1 δισ. η μαύρη τρύπα της Ασπίς Πρόνοια

Πάνω από 1 δισ. ευρώ εκτιμάται η «μαύρη τρύπα» του ομίλου της Ασπίς Πρόνοια. Από αυτά τα 500 εκατ. ευρώ είναι τα ελλείμματα που θα θα μεταφερθούν στο Επικουρικό Κεφάλαιο από τις ζημίες του κλάδου αυτοκινήτου, ενώ άλλα 500 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα είναι η ζημία από τον κλάδο ζωής, που αριθμεί συνολικά 158.000 ασφαλισμένους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή