Επιχορήγηση 532 εκατ. ευρώ ζητούν άμεσα ΙΚΑ και ΟΑΕΕ

Επιχορήγηση 532 εκατ. ευρώ ζητούν άμεσα ΙΚΑ και ΟΑΕΕ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτακτη επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, συνολικού ύψους 532 εκατ. ευρώ, ζητούν οι διοικήσεις των δύο μεγαλύτερων ασφαλιστικών ταμείων της χώρας, του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ.

Οπως σημειώνουν στις σχετικές επιστολές τους προς το Γενικό Λογιστήριο, η έκτακτη επιχορήγηση είναι απαραίτητη προκειμένου να καταβληθούν οι συντάξεις των επομένων μηνών. Το ΙΚΑ, το οποίο τον Σεπτέμβριο είχε ενισχυθεί εκτάκτως με 300 εκατ. ευρώ, ζητεί άλλα τόσα έως τις 14 Οκτωβρίου επειδή, όπως σημειώνει ο κ. Αμπατζόγλου, δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξόφλησης των οφειλών του Δημοσίου προς το ταμείο μέσω ομολόγων ούτε η αξιοποίηση του ομολογιακού χαρτοφυλακίου του. Το ποσό αυτό είναι αναγκαίο για τη χορήγηση των συντάξεων του Νοεμβρίου, τονίζει. Ο ΟΑΕΕ ζητεί 232 εκατ. ευρώ, πέραν των 884 εκατ. που έλαβε από την αρχή του χρόνου, για να πληρώσει συντάξεις και δώρο Χριστουγέννων έως τον Δεκέμβριο. Η ανάγκη και νέων επιχορηγήσεων αντανακλά το οξύ ταμειακό πρόβλημα των ασφαλιστικών φορέων, το οποίο επιδεινώθηκε από την οικονομική κρίση, αλλά και από την εισοδηματική πολιτική, που προέβλεπε καταβολή εφ’ άπαξ βοηθήματος αντί ποσοστιαίας αύξησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή