Φρένο στη διακίνηση φαρμάκων «μαϊμού»

Φρένο στη διακίνηση φαρμάκων «μαϊμού»

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ελληνική αγορά το 1% των φαρμάκων που πωλούνται είναι πλαστά, ποσοστό που την κατατάσσει στην ίδια θέση με τις ΗΠΑ και τον Καναδά, αγορές που εμφανίζουν τη μεγαλύτερη αντίσταση στη διακίνηση τέτοιων σκευασμάτων. Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο η κατάσχεση τέτοιων επικίνδυνων σκευασμάτων έχει αυξηθεί κατά 57%.

Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι πρέπει να ενισχύουμε τις πρακτικές για την προστασία έναντι των πλαστών φαρμάκων με έμφαση τις ηλεκτρονικές πωλήσεις, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των σκευασμάτων αυτών διακινείται από το Διαδίκτυο. Στην Ελλάδα, αναφέρεται στην ίδια επιστολή, έχουμε κατορθώσει να διαμορφώσουμε ένα από τα υψηλότερα επίπεδα προστασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα συστήματα φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ, καθώς και η ταινία γνησιότητας με το διπλό barcode και τον μοναδικό σειριακό αριθμό στις συσκευασίες των φαρμάκων, εξασφαλίζουν αυθεντικό και ποιοτικό φάρμακο στον Ελληνα ασθενή. Ο ΣΦΕΕ υποστηρίζει ταυτόχρονα τη θέση για την απαγόρευση της ανασυσκευασίας των φαρμάκων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή