Αλλαγές στη φορολογία των διανεμόμενων κερδών

Αλλαγές στη φορολογία των διανεμόμενων κερδών

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό το βάρος της υπέρογκης φορολογίας στα διανεμόμενα κέρδη και μάλιστα σε συνθήκες βαθιάς ύφεσης ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις εξετάζουν το ενδεχόμενο της μεταφοράς της έδρας τους στο εξωτερικό. Το υπουργείο Οικονομικών έχει γίνει αποδέκτης των μηνυμάτων αυτών και στο πλαίσιο του μίνι φορολογικού νομοσχεδίου που καταρτίζει για να κατατεθεί προς ψήφιση με τον προϋπολογισμό, εξετάζει τις δυνατότητες αλλαγών στο θέμα της φορολογίας των διανεμόμενων μερισμάτων. Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, εξετάζονται δύο εναλλακτικά σενάρια, ώστε να μειωθεί το φορολογικό βάρος, ωστόσο σημειώνει ότι η διαφορετική φορολογική μεταχείριση μεταξύ διανεμόμενων και αδιανέμητων κερδών είναι αδιαπραγμάτευτη πολιτική θέση.

Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ενίσχυση των εσόδων μελετά το ενδεχόμενο νέας περαίωσης για ανέλεγκτες φορολογικές χρήσεις, οι οποίες κινδυνεύουν με παραγραφή έως το τέλος του έτους (χρήσεις 2000-2004), νέα ρύθμιση για εφάπαξ εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών με σημαντική μείωση των προσαυξήσεων, καθώς και επιπλέον κίνητρα προς τους καταναλωτές για να ζητούν αποδείξεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή