Η Εκθεση παίρνει τον δρόμο για το… αγρόκτημα των ΤΕΙ στη Θεσσαλονίκη

Η Εκθεση παίρνει τον δρόμο για το… αγρόκτημα των ΤΕΙ στη Θεσσαλονίκη

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον δρόμο για το Αγρόκτημα του ΤΕΙ στη Σίνδο έχει πάρει πλέον η ΔΕΘ, αλλά το πότε χρονικά θα φτάσει εκεί είναι μάλλον λίγο δύσκολο να προσδιοριστεί από τώρα. Ο κύβος σχετικά με τη μετεγκατάσταση και τη δημιουργία ενός σύγχρονου εκθεσιακού κέντρου που θα αποτελέσει τον πυλώνα της νέας εποχής της ερρίφθη προσφάτως για τη σημερινή κυβέρνηση. Η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη επιβεβαίωσε μόλις τον περασμένο Ιούλιο, σε δηλώσεις της στη Θεσσαλονίκη, την απόφαση μετεγκατάστασης που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ετσι, η Δυτική Θεσσαλονίκη που λόγω των άστοχων τότε χειρισμών είδε να χάνεται η ευκαιρία της EXPO του 2008 θα έχει σε λίγα χρόνια τη μεγάλη ευκαιρία με επίκεντρο τη νέα ΔΕΘ να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά και να μεταβάλει τους όρους ανάπτυξης σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα.

Η ΔΕΘ Α. Ε., ο Δήμος Εχεδώρου και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης έχουν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας προκειμένου να εξεταστούν διεξοδικά και σε βάθος με σχετική μελέτη όλες οι τεχνικές, νομικές και οικονομικές παράμετροι αυτού του εγχειρήματος. Τα επόμενα χρόνια οι δραστηριότητες της Διεθνούς Εκθεσης και της Helexpo δεν θα ειναι πλέον συνυφασμένες μόνο με το κέντρο της πόλης. Την περασμένη εβδομάδα το Δ. Σ. ενέκρινε την προκήρυξη της μελέτης για την ανάπλαση του υφιστάμενου εκθεσιακού κέντρου, τη δημιουργία νέου εκθεσιακού κέντρου στο αγρόκτημα του ΤΕΙ και την έρευνα της βέλτιστης χωροθέτησης συνεδριακού κέντρου, που κάποιοι σε μια λογική ισοκατανομής θέλουν να είναι στην ανατολική πλευρά του νομού.

«Σήμερα επιβάλλεται να καταβληθεί προσπάθεια για την επιχειρηματική αναβάθμιση της Ηelexpo και του εκθεσιακού προϊόντος και δεν αποτελεί προϋπόθεση γι’ αυτήν την ανάπτυξη η μετεγκατάσταση της Εκθεσης, τόνισε στην «Κ» ο πρόεδρος της ΔΕΘ Α. Ε. κ. Γιάννης Κωνσταντίνου, συμπληρώνοντας ότι οι διαδικασίες μετεγκατάστασης στη Σίνδο θα χρειαστούν τα χρηματοδοτικά τους εργαλεία, μελέτες, διεθνείς διαγωνισμούς, διαβουλεύσεις και φυσικά τον χρόνο τους.

Η έκταση του ΤΕΙ που επιλέχθηκε ανάμεσα σε τέσσερις άλλες θεωρήθηκε εξ αρχής επαρκής, είναι δημόσια και βρίσκεται σε απόσταση 11 χλμ. από το κέντρο. Συνδέεται με υφιστάμενα και προγραμματισμένα δίκτυα πρόσβασης όπως η ΠΑΘΕ, η Εγνατία, η δυτική είσοδος, η εξωτερική περιφερειακή οδός και το λιμάνι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή