Παράταση για την αποπληρωμή των 110 δισ.

Παράταση για την αποπληρωμή των 110 δισ.

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιβεβαίωσε χθες ότι διεξάγονται άτυπες συζητήσεις μεταξύ της τρόικας και της Ελλάδας για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του πακέτου διάσωσης των 110 δισ. ευρώ. Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Νέοι Φάκελοι», ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι το θέμα συζητείται, αλλά δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση και υπογράμμισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους. Σημείωσε δε ότι η απόφαση για την επιμήκυνση θα πρέπει να ληφθεί την κατάλληλη στιγμή, ως επιβράβευση των προσπαθειών της Ελλάδας και όχι ως αποτέλεσμα της αδυναμίας της. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εμφανίζεται έτοιμο να συμφωνήσει στην επιμήκυνση, με τον γενικό διευθυντή του κ. Ντομινίκ Στρος Καν να δηλώνει ότι «εάν οι Ευρωπαίοι το αποφασίσουν, σίγουρα θα κάνουμε κι εμείς το ίδιο». Μάλιστα, η εκπρόσωπος του ΔΝΤ περιέγραψε και τις δυνατότητες που υπάρχουν. Ωστόσο, η Γερμανία εμφανίζεται διστακτική, καθώς θεωρεί ότι η συζήτηση είναι πρόωρη. Πάντως, οι αγορές υποδέχθηκαν θετικά τις δηλώσεις του κ. Στρος Καν, με αποτέλεσμα τα spreads των 10ετών ελληνικών ομολόγων με τα αντίστοιχα γερμανικά να υποχωρήσουν έως τις 711 μονάδες.

Ενδεχόμενο νέων μέτρων

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων φέτος άφησε ο υπ. Οικονομικών, ως συνέπεια της αναθεώρησης των στοιχείων του 2009 από τη Eurostat. Κλιμάκιο της ευρωπαϊκής υπηρεσίας βρίσκεται από χθες στην Αθήνα για να οριστικοποιήσει τα στοιχεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή