Στην τελική ευθεία εμπορικά, αιολικά πάρκα και φωτοβολταϊκά

Στην τελική ευθεία εμπορικά, αιολικά πάρκα και φωτοβολταϊκά

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η επένδυση, ύψους 22 εκατ. ευρώ, της κοινοπραξίας του ομίλου Χαραγκιώνη με τον πορτογαλικό όμιλο Sonae Sierra για την ανάπτυξη εμπορικού κέντρου στο ολυμπιακό γυμναστήριο του Γαλατσίου. Αν και οι επενδυτές είχαν προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης, καθώς από τα μέσα του 2006, οπότε αυτή υπεγράφη, καταβάλλουν μισθώματα που ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ, με κυβερνητική παρέμβαση ήρθη η καταγγελία της σύμβασης και πλέον γίνεται συντονισμένη προσπάθεια προκειμένου να δοθούν οι απαιτούμενες εγκρίσεις.

Περί τα 350 εκατ. ευρώ θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα η Global Wind Energy. Στις αρχές Απριλίου, η εταιρεία εξασφάλισε και τις 10 άδειες παραγωγής που χρειαζόταν για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από 10 φωτοβολταϊκά πάρκα, συνολικής ισχύος 20 MW στα Φάρσαλα Θεσσαλίας. H εταιρεία αναμένει τον Ιούλιο άδεια εγκατάστασης για το αιολικό πάρκο 42 MW στην περιοχή Ζυγορολίβαδο στην Καρδίτσα.

Στις αρχές Απριλίου, δόθηκε η άδεια παραγωγής για τη δημιουργία φωτοβολταϊκών 8 MW στη Νάουσα στην εταιρεία SunRay, με τη σχετική αίτηση να έχει υποβληθεί από το 2007. Αδεια παραγωγής πήρε και η ΕΕΝ Hellas για αιολικό πάρκο στη Σητεία, ύστερα από δυόμισι χρόνια αναμονής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή