Επιμονή ΕΚΤ σε εθελοντική συμμετοχή

Επιμονή ΕΚΤ σε εθελοντική συμμετοχή

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αντίθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) σε όλες τις προτάσεις εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα στη διάσωση της Ελλάδας, που δεν είναι αμιγώς εθελοντικές, επανέλαβε χθες ο επικεφαλής της ΕΚΤ κ. Ζαν – Κλοντ Τρισέ. «Μερικές φορές με εκπλήσσει η στενόμυαλη προσέγγιση για την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα» δήλωσε, και συμπλήρωσε πως ένας αποτελεσματικός τρόπος ενεργοποίησης των ιδιωτικών κεφαλαίων είναι και οι ιδιωτικοποιήσεις.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «αυτό που αποκαλούμε σήμερα λιτότητα είναι η διόρθωση σε πολλές περιπτώσεις ασύνετων περασμένων εξελίξεων, που θα μπορούσαν να είχαν εμποδιστεί», ενώ απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ κ. Αννυς Ποδηματά υποστήριξε πως «η Ενωση χρειάζεται μακροπρόθεσμα ένα ισχυρό κέντρο λήψης αποφάσεων και ένα ενιαίο υπουργείο Οικονομικών θα μπορούσε να αναλάβει τον ρόλο αυτόν. Δηλαδή να προχωρήσουμε σε μία συνομοσπονδία κρατών-μελών». Από την πλευρά του, ο κ. Εβαλντ Νοβότνι, μέλος του Δ. Σ. της ΕΚΤ, επισήμανε ότι «αυτό που είναι σημαντικό είναι να υπάρξει μία κοινή ευρωπαϊκή λύση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή