ΣΗΜΕΡΑ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΝΤ: Σημαντικό βήμα το Μεσοπρόθεσμο

Ως ένα «σημαντικό βήμα» χαρακτήρισε χθες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του εφαρμοστικού του νόμου, καθώς θα βοηθήσει στην αποκατάσταση των δημοσιονομικών μεγεθών, τη διαφύλαξη της σταθερότητας του τραπεζικού τομέα, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την απασχόληση. Η ψήφιση των νόμων ήταν «ευπρόσδεκτη» από το ΔΝΤ, το οποίο σημείωσε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται για την πλήρη χρηματοδότηση της Ελλάδας και ελπίζει σε θετική έκβαση σύντομα για να ανοίξει ο δρόμος της εκταμίευσης της επόμενης δόσης.

Τέλος επιτηδεύματος και στα μπλοκάκια 700 ευρώ

Η κυβέρνηση επιβάλλει τέλος επιτηδεύματος ακόμα και στα μπλοκάκια των 700 ευρώ με εξαρτημενη εργασία. Το τέλος θα πληρώσουν ακόμα και οι μισθωτοί που έχουν εισοδήματα από ελεύθερο επάγγελμα, καθώς και όσοι είχαν «αδρανές» το δελτίο παροχής υπηρεσιών. Από το μέτρο εξαιρούνται οι νέοι που παρέχουν εξαρτημένη εργασία και αμείβονται με «μπλοκάκι» για τα πρώτα πέντε χρόνια της δραστηριότητάς τους που εμφανίζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή