Παράταση για το ενιαίο μισθολόγιο θέλει η κυβέρνηση

Παράταση για το ενιαίο μισθολόγιο θέλει η κυβέρνηση

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από πολύμηνη ολιγωρία σε ό, τι αφορά το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, η κυβέρνηση εμφανίζεται ανέτοιμη να σεβαστεί το χρονοδιάγραμμα του Μνημονίου που υπέγραψε μόλις το περασμένο Σάββατο και το οποίο προβλέπει ότι το σχετικό νομοθέτημα θα πρέπει να είναι έτοιμο έως το τέλος του Ιουλίου και να ψηφιστεί τον Αύγουστο. Ετσι, προσανατολίζεται να ζητήσει παράταση από την τρόικα έως το φθινόπωρο, ώστε να ολοκληρωθούν οι σχετικές μελέτες και να ληφθούν οι τελικές πολιτικές αποφάσεις. Αυτό αποφασίσθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες και στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Ρέππας και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Οι δύο υπουργοί θεωρούν ότι πριν λάβουν τις τελικές αποφάσεις τους, θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις στις μισθολογικές και συνταξιοδοτικές δαπάνες. Το βέβαιο είναι ότι αποφεύγουν να ανοίξουν άμεσα ένα ακόμη μέτωπο αντιπαράθεσης με την ΑΔΕΔΥ.

Απολύσεις

Μέχρι το τέλος Ιουλίου θα πρέπει να έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή ο νόμος με τον οποίο θα κλείσουν έξι ΔΕΚΟ, θα συγχωνευθούν πέντε φορείς και θα προχωρήσει η δραστική συρρίκνωση της ΕΡΤ, ώστε να ανοίξει και ο δρόμος για τις απολύσεις. Το πλεονάζον προσωπικό θα παραμένει σε εργασιακή εφεδρεία για 12 μήνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή