ΣΗΜΕΡΑ

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτακτη ενίσχυση προς επιχειρήσεις για δαπάνες μισθοδοσίας

Εκτακτες ενισχύσεις έως 10.000 ευρώ σε περίπου 20.000 νέες επιχειρήσεις που έχουν ιδρυθεί την τελευταία πενταετία, προκειμένου να καλύψουν τη μισθολογική τους δαπάνη, θα δοθούν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σε μια προσπάθεια να αναχαιτισθεί το κύμα απολύσεων. Το συνολικό κόστος των ενισχύσεων ύψους 200 εκατ. ευρώ προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» του ΕΣΠΑ. Μέσω του προγράμματος αυτού θα επιδοτηθεί το 50% της δαπάνης μισθοδοσίας και ασφάλισης των επιλέξιμων επιχειρήσεων.

Κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών ζητεί η τρόικα

Αμεση κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών ζητεί η τρόικα. Ιδιαίτερα επιθυμητή είναι η αναζήτηση μεταξύ τους στρατηγικών συνεργασιών ή με ξένους εταίρους για ενίσχυση κεφαλαιακής βάσης. Οι τράπεζες θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα κεφαλαιακό «μαξιλάρι» ασφαλείας. Στο πλαίσιο αυτό, όλες οι τράπεζες θα πρέπει να ενισχύσουν τον δείκτη βασικών ιδίων κεφαλαίων (Core Tier 1) τουλάχιστον στο 10% από τις αρχές του 2012.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή