ΣΗΜΕΡΑ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κόβονται από τα ΒΑΕ μόνο τα επαγγέλματα που πλέον δεν υπάρχουν

Ενώ η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στην τρόικα για μείωση των δικαιούχων από τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα (ΒΑΕ) κατά 100.000 ή 10% επί του συνόλου, η αρμόδια επιτροπή ζητεί να προστεθούν και νέες ειδικότητες. Παράλληλα, αφήνει αναλλοίωτη τη σχετική λίστα, καθώς «κόβει» ειδικότητες που έχουν ήδη καταργηθεί από την αγορά εργασίας. Ενδεικτικά, μάλιστα, στα υπό κατάργηση επαγγέλματα από τη λίστα αναφέρονται τα εξής: «παραγωγή φωταερίου, θερμαστές ή αρχιθερμαστές στερεών καυσίμων, ραδιοτηλεγραφητές, τηλετυπιστές, χειριστές μηχανημάτων διάτρησης και επαλήθευσης στοιχείων επί καρτελών ή χαρτοταινιών, αμαξοκαραγωγείς, αρβυλεργάτες κ.ά.

Στα 2,5 δισ. ευρώ η υστέρηση εσόδων στο πρώτο εξάμηνο

Στα 2,5 δισ. ευρώ φθάνει η υστέρηση των εσόδων στο πρώτο εξάμηνο. Το γεγονός αυτό δημιουργεί νέες πιέσεις στην κυβέρνηση, δεδομένου ότι τα έσοδα του προϋπολογισμού πρέπει μέχρι το τέλος του έτους να αυξηθούν σε ποσοστό 8,6% σε σχέση με τα έσοδα του 2010. Πέραν της ύφεσης που παρατηρείται στην αγορά, που οδηγεί στη μείωση των εισπράξεων, μειωμένοι είναι και οι έλεγχοι, αφενός λόγω της καλοκαιρινής ραστώνης, αφετέρου, εξαιτίας της άρνησης του ελεγκτικού μηχανισμού να συμβάλει στην τόνωση των εσόδων του προϋπολογισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή