Αναζωπυρώνεται η ζήτηση για ακίνητα στη Μ. Ανατολή

Αναζωπυρώνεται η ζήτηση για ακίνητα στη Μ. Ανατολή

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική ήταν η στροφή των ξένων αγοραστών ακινήτων προς τις αγορές της Μέσης Ανατολής, καθώς με βάση έρευνα της Cushman & Wakefield, οι σχετικές επενδύσεις κατέγραψαν αύξηση της τάξεως του 15% κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, συγκριτικά με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Κύριος λόγος για την επιστροφή των ξένων επενδυτών ήταν η τάση σταθεροποίησης των ενοικίων σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες ακινήτων (γραφεία, εμπορικά καταστήματα και βιομηχανικά κτίρια/αποθηκευτικές εγκαταστάσεις logistics), έπειτα από μήνες συνεχών υποχωρήσεων.

Η εξέλιξη αυτή λαμβάνει πρόσθετη σημασία, αν αναλογιστεί κανείς ότι η περιοχή της Μέσης Ανατολής μόνο ελκυστική δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί, μετά τις κοινωνικές ταραχές τους τελευταίους μήνες σε σειρά χωρών, με πιο πρόσφατη την περίπτωση της Συρίας. Τις σημαντικότερες προοπτικές αυτήν την περίοδο συγκεντρώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου οι αποδόσεις των ακινήτων έχουν σταθεροποιηθεί. Ταυτόχρονα, οι αγορές ακινήτων των εμιράτων προσφέρουν και τον υψηλότερο δείκτη διαφάνειας, παράγοντα ιδιαίτερα σημαντικό για τους επενδυτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή