Πρόσωπα και Πράγματα

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναστολή πλειστηριασμών για οφειλές έως 200.000 ευρώ

Εως τις 31 Δεκεμβρίου του 2011 παρατείνεται η αναστολή πλειστηριασμών για ικανοποίηση χρηματικών απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν τις 200.000 ευρώ, όπως αναφέρει ο εφαρμοστικός νόμος του μεσοπρόθεσμου πλαισίου. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σχετικά, αναστέλλονται από την 1η Ιουλίου 2011 έως την 31η Δεκεμβρίου 2011 οι πλειστηριασμοί, οι οποίοι επισπεύδονται για την ικανοποίηση χρηματικών απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν το ποσόν των διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ από πιστωτικά ιδρύματα, εταιρείες παροχής πιστώσεων και από τους εκδοχείς των απαιτήσεων αυτών. Εν τω μεταξύ, νέα παράταση έως τα τέλη Οκτωβρίου, έλαβε και η διαδικασία τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων, όπου μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει περίπου 620.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.

Νέα δεδομένα από το Ταμείο Δημόσιας Ακίνητης Περιουσίας

Ανατροπές και στα καταστατικά των ΔΕΚΟ που οδηγούνται σε αποκρατικοποίηση θα έχει τη δυνατότητα να αποφασίζει το νέο Ταμείο για την αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας, βάσει των όσων προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Το νέο Ταμείο θα έχει απόλυτη εξουσία στην κινητή και ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, την οποία θα πουλάει ή θα παραχωρεί με συμβάσεις έως και 50 ετών. Με τη ρύθμιση, μάλιστα, για τον «θεσμό της επιφάνειας», ο ιδιώτης επενδυτής θα μπορεί να χτίζει σε δημόσια περιουσία και να εκμεταλλεύεται την επένδυση ακόμη και μέχρι 100 χρόνια. Απομένει να διαπιστωθεί πώς θα εφαρμοστούν στην πράξη τα όσα προβλέπονται να νομοθετηθούν, τα οποία αναμφίβολα αναμένεται ότι θα αλλάξουν πολλά στη μέχρι σήμερα εκμετάλλευση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.

Η JPMorgan Chase αγοράζει ακίνητο της Lehman Βrothers

Ενα από τα ακίνητα-ορόσημα του Μανχάταν της Νέας Υόρκης ετοιμάζεται να πωλήσει η χρεοκοπημένη Lehman Brothers Holdings, αντί ποσού που θα προσεγγίζει τα 700 εκατ. δολάρια ή περίπου 490 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για κτίριο γραφείων επιφάνειας 72.000 τ. μ., που βρίσκεται στην περίφημη 5η Λεωφόρο του Μανχάταν και σήμερα στεγάζει, μεταξύ άλλων, τον Ομιλο Tiffany & Co, ενώ στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν από την International Toy Center. Αγοραστής θα είναι η JPMorgan Chase & Co, που έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Πάντως, δεν αποκλείεται, η Lehman Brothers να αποκομίσει και κέρδος από την πώληση, καθώς είχε αποκτήσει το ακίνητο το 2007 προς 480 εκατ. δολάρια σε συνεργασία με την L&L Holding Co.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή