ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ: Το κόστος της άδειας, όσο το απλό παράβολο

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ: Το κόστος της άδειας, όσο το απλό παράβολο

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη αντίδραση του κλάδου των αυτοκινητιστών ταξί έχει προκαλέσει η άρνηση του νέου υπουργού Υποδομών Γ. Ραγκούση να υπογράψει Προεδρικό Διάταγμα (Π. Δ.), που είχε συντάξει ο προκάτοχός του Δ. Ρέππας, το οποίο έθετε περιορισμούς στην απελευθέρωση του κλάδου. Οι αυτοκινητιστές δηλώνουν ότι δεν καταλαβαίνουν πώς γίνεται ένας διάλογος μηνών, που είχε καταλήξει σε συμφωνία μεταξύ πολιτικής ηγεσίας και εκπροσώπων των ιδιοκτητών ταξί, να αντιμετωπίζεται ως μη γενόμενος από τον νέο υπουργό Υποδομών.

Με το Π. Δ. Ρέππα διασφαλιζόταν ότι δεν θα εκδιδόταν καμία νέα άδεια για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ παρεχόταν η δυνατότητα έκδοσης νέων αδειών για πολυθέσια ταξί. Αντιθέτως, με μια δήλωση που αιφνιδίασε τους αυτοκινητιστές, ο κ. Ραγκούσης παραδέχθηκε εμμέσως ότι οι ρυθμίσεις του προκατόχου του δεν συνιστούσαν πραγματική απελευθέρωση της αγοράς και δήλωσε ότι δεν υπογράφει το σχετικό Π. Δ. Χωρίς το εν λόγω Π. Δ. ο κλάδος των ταξί εμπίπτει, άνευ περιορισμών, στον σχετικό νόμο του υπουργείου Οικονομικών που υπαγορεύει την απελευθέρωση όλων των κλειστών επαγγελμάτων από τις 2 Ιουλίου. Το παράδοξο είναι ότι το επάγγελμα είναι απελευθερωμένο από το περασμένο Σάββατο, αλλά οι όροι και οι προϋποθέσεις απόκτησης άδειας θα καθοριστούν το προσεχές τρίμηνο.

Το υπουργείο Υποδομών επεξεργάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, τη διαμόρφωση συνθηκών που δεν θα επιτρέπουν στον οποιονδήποτε να χρησιμοποιεί το επάγγελμα ως ευκαιριακή απασχόληση, μέσω της θέσπισης ακόμα και χρηματικής εγγύησης για την παραμονή στο επάγγελμα για συγκεκριμένο ελάχιστο χρονικό διάστημα. Το κόστος της άδειας θα περιορίζεται σε λίγες χιλιάδες ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή