Τα κλειστά επαγγέλματα που επιμένουν

Τα κλειστά επαγγέλματα που επιμένουν

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προεδρικά Διατάγματα που λείπουν, υπουργικές αποφάσεις που δεν υπογράφηκαν, αλλά και μια σειρά από άλλες εκκρεμότητες, άλλες ουσιαστικές και άλλες τυπικές, εξακολουθούν να κρατούν εν ζωή τα «κλειστά επαγγέλματα», που βάσει νόμου θα έπρεπε να έχουν ανοίξει. Ανά περίπτωση, εντοπίζεται και μια ιδιαιτερότητα, που είτε έχει να κάνει με μακράς διαρκείας μεταβατικές περιόδους είτε με οτιδήποτε άλλο, γεγονός το οποίο έχει ως αποτέλεσμα στρεβλώσεις, που εθεωρείτο ότι είχαν λυθεί, να παραμένουν. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιγράφει την κατάσταση, όπως διαγράφεται, ως εξής: «Εχουν γίνει βήματα προς την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, αλλά η μεταρρύθμιση δεν έχει ολοκληρωθεί».

Κι έτσι, το δεύτερο κύμα της μεταρρύθμισης βρίσκεται «προ των πυλών» και αναμένεται να ξεκινήσει από τον Ιούλιο, με στόχο να ολοκληρωθεί στις αρχές του επόμενου έτους. Ο σκοπός; Η μερική απελευθέρωση να γίνει πλήρης. Οι Βρυξέλλες ήδη πιέζουν, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα χρειαστεί να αναλάβει περαιτέρω δράση. Εν αναμονή…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή