ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απειλή της 5ης δόσης από 2 δήμους και οι αντιδράσεις

Αντιδράσεις προκάλεσε η φημολογία ότι η εκταμίευση της 5ης δόσης προς την Ελλάδα κινδύνευσε επειδή δύο δήμοι (Ζωγράφου και Αχαρνών) χρωστούν σε ξένες τράπεζες.

Ο πρώην δήμαρχος Ζωγράφου Γ. Καζάκος υποστηρίζει ότι δεν μπορούσε να αποπληρώσει τις δόσεις επειδή το Ελεγκτικό Συνέδριο είχε χαρακτηρίσει άκυρη τη δανειακή σύμβαση καθώς δεν είχε προηγηθεί προσυμβατικός έλεγχος και επισημαίνει ότι η αδυναμία αποπληρωμής του δανείου ήταν σε γνώση του πρώην υπουργού Εσωτερικών, κ. Γ. Ραγκούση (φωτογραφία), ο οποίος δεν απεδέχθη σχετική ρύθμιση του προκατόχου του κ. Παυλόπουλου.

Σκληρή ήταν η απάντηση του υπουργού Υποδομών, ο οποίος έκανε λόγο για τον παράνομο τρόπο λειτουργίας ορισμένων δημάρχων πριν από τον «Καλλικράτη», οι οποίοι -όπως τονίζει- είχαν τη δυνατότητα να συνάπτουν παράνομα δάνεια τα οποία στη συνέχεια είχαν το θράσος να ζητούν από την κυβέρνηση και τη Βουλή να τα «ξεπλύνουν» με νόμο.

Στον 1ο διαγωνισμό «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» της Εθνικής Τράπεζας, νικητής ήταν ένας νέος 27 ετών, διδακτορικός φοιτητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο οποίος κατέθεσε την πρότασή του και βραβεύθηκε ανάμεσα σε περισσότερες από 400 άλλες προτάσεις. Το Α΄ χρηματικό βραβείο αξίας 20.000 ευρω απονεμήθηκε στον κ. Τσεκούρα Παναγιώτη για την πρότασή του στον τομέα των εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Η απονομή έγινε από την υπουργό Παιδείας, κ. Α. Διαμαντοπούλου και τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας, κ. Β. Ράπανο.

Εurobank: μείωση μετοχικού κεφαλαίου

Τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank EFG αποφάσισε η επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας, που συνεδρίασε χθες. Το μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank θα μειωθεί κατά 326 εκατ. ευρώ, με μείωση της ονομαστικής αξίας των κοινών μετοχών από 2,81 ευρώ σε 2,22 ευρώ, με σκοπό τον συμψηφισμό ζημιών μετασχηματισμού που έχουν προκύψει από συγχωνεύσεις προηγουμένων ετών και ζημιών εις νέον. Επίσης, η συνέλευση αποφάσισε την τροποποίηση των όρων τής από 30.6.2009 απόφασης της γενικής συνέλευσης σχετικά με την έκδοση εξαγοράσιμου ομολογιακού δανείου, ύψους 150 εκατ. ευρώ, που δεν έχουν διατεθεί (συμπεριλαμβανομένων των ομολογιών, συνολικής αξίας 50 εκατ. ευρώ περίπου, οι οποίες έχουν παραμείνει στην κυριότητα εταιρειών του ομίλου), και την αύξηση του συνολικού ποσού του δανείου αυτού κατά ποσό έως 100 εκατ. ευρώ.

Νέα καταστήματα αλυσίδων σούπερ μάρκετ

Επενδύσεις συνεχίζουν να κάνουν οι δύο μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, η Carrefour-Μαρινόπουλος και η ΑΒ Βασιλόπουλος. Η πρώτη εγκαινίασε στις 6 Ιουλίου το 33ο υπερμάρκετ της στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Τρίπολη. Το κατάστημα διαθέτει 2.700 τ.μ. χώρο πώλησης, 13 ταμεία και 300 θέσεις στάθμευσης, ενώ δημιούργησε 85 νέες θέσεις εργασίας.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, από την πλευρά της, εγκαινίασε δύο νέα καταστήματα τον Ιούνιο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 232. Το ένα κατάστημα βρίσκεται στη Λιβαδειά, στη θέση Ισώματα, διαθέτει 1.110 τ.μ. χώρο πώλησης, σε ένα επίπεδο, 6 ταμεία, 120 θέσεις στάθμευσης και απασχολεί 36 άτομα προσωπικό. Το άλλο κατάστημα βρίσκεται στην περιοχή Θυμαράκια, στα Κάτω Πατήσια, και στεγάζεται σε σημείο όπου προηγουμένως λειτουργούσε κατάστημα της εταιρείας Ατλάντικ. Διαθέτει χώρο πώλησης 780 τ.μ., σε δύο επίπεδα, 4 ταμεία και απασχολεί 31 άτομα προσωπικό. Και σε αυτό το κατάστημα (πρώην Ατλάντικ) όπως και στα υπόλοιπα 6 που έχουν, ήδη, ενταχθεί στην ΑΒ, εργάζονται όλοι οι υπάλληλοι της προηγούμενης εταιρείας με αναγνωρισμένο τον χρόνο προϋπηρεσίας τους, ενώ η ΑΒ συνέβαλε και στην αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου Motor GΡ

Ενδεκα καλύψεις, 7 δωρεάν υπηρεσίες και 1 πολύτιμο δώρο υγείας, το Motor GP, προσφέρει η Groupama Φοίνιξ. Πέραν της υποχρεωτικής από τον νόμο αστικής ευθύνης, το Motor GP παρέχει αστική ευθύνη για ζημιές εντός φυλασσομένων χώρων, κάλυψη για ζημιές από ανασφάλιστο όχημα, υπηρεσία εξυπηρέτησης οδηγού σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, προστασία από κινδύνους φωτιάς, κλοπής, τρομοκρατικών ενεργειών, θεομηνιών, θραύσης κρυστάλλων, αλλά και προστασία bonus malus και νομική προστασία. Ενα επιπλέον όφελος για τους ενδιαφερομένους είναι η πρόσβαση σε online σύστημα τιμολόγησης (μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας www. groupama-phoenix. com), το οποίο επιτρέπει τον άμεσο και ακριβή υπολογισμό των ασφαλίστρων. Περαιτέρω προστιθέμενη αξία στο Motor GP προσδίδει το πακέτο 7 δωρεάν υπηρεσιών Anesis Αυτοκίνητο που σε περίπτωση ζημιάς προσφέρει προτεραιότητα στο συνεργείο, γραπτή εγγύηση της επισκευής κ. ά. εσωτερικό και εξωτερικό καθαρισμό του αυτοκινήτου, τεχνικό έλεγχο 20 σημείων, απευθείας πληρωμή του συνεργείου από την εταιρεία κ. ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή