ΣΗΜΕΡΑ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Βουτιά» παραγωγής και κερδών στη βιομηχανία

Ζημιογόνος ήταν η μία στις τρεις βιομηχανικές επιχειρήσεις το 2010, σύμφωνα με την πανελλαδική έρευνα της Stat Bank. Συγκεκριμένα, σε 1.183 παραγωγικές επιχειρήσεις κατεγράφη μείωση κατά 98,4% στα συνολικά κέρδη το 2010 σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος 2009. Τα συνολικά κέρδη των εν λόγω επιχειρήσεων μειώθηκαν από 2,303 δισ. ευρώ το 2009 σε μόλις 36,3 εκατ. ευρώ το 2010. Την ίδια στιγμή, μεγάλη μείωση σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή τον Μάιο, με τις μεγαλύτερες απώλειες να παρατηρούνται στον κλάδο της μεταποίησης. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής υποχώρησε κάτω από τις 80 μονάδες τον Μάιο του 2011 και συγκεκριμένα στις 78,3 μονάδες, σημειώνοντας μείωση 10% σε σχέση με τον Μάιο του 2010.

Νέα αύξηση των εξαγωγών κατά 54,9% τον Μάιο

Στο ποσό των 2.019,5 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε η αξία των εξαγωγών τον Μάιο, έναντι 1.303,6 εκατ. ευρώ τον Μάιο του 2010. Είναι η πρώτη φορά στη διάρκεια των τελευταίων 29 μηνών που η αξία των εξαγωγών, συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών, σπάει το φράγμα των 2 δισ. ευρώ.

Γερμανία

Εντονη δυσαρέσκεια έχει εκφραστεί από παράγοντες των γερμανικών τραπεζών για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (ΕΒΑ) να ανακοινωθούν οι επενδύσεις τους σε κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης μαζί με τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής, υποστηρίζοντας ότι έτσι θα τεθούν στο στόχαστρο συγκεκριμένα πιστωτικά ιδρύματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή