ΣΗΜΕΡΑ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μείωση περιφερειών κόβει κοινοτικά κονδύλια από το ΕΣΠΑ 2014-20

Λιγότερα χρήματα αναμένεται να εισπράξει η Ελλάδα στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ την προγραμματική περίοδο 2014-2020, καθώς περιορίζονται σε τρεις -από οκτώ που είναι σήμερα- οι περιφέρειες του Στόχου 1, δηλαδή οι περιφέρειες με κατά κεφαλήν ΑΕΠ κάτω από 75 μονάδες αγοραστικής δύναμης. Αν και η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε βαθιά ύφεση, η αρχική πρόταση της Κομισιόν για το επόμενο ΕΣΠΑ έχει λάβει υπόψη της το ΑΕΠ των ετών 2006, 2007 και 2008, όταν δηλαδή η Ελλάδα είχε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

«Σωσίβιο» στις εκπτώσεις αναζητούν οι έμποροι

Οι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 15 Ιουλίου και αποτελούν την ύστατη ελπίδα των καταστηματαρχών για αναθέρμανση του αγοραστικού ενδιαφέροντος. H μέχρι στιγμής κίνηση είναι απογοητευτική, καθώς η καλοκαιρινή περίοδος ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς σε ό,τι αφορά την ψυχολογία των καταναλωτών, ενώ σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, η αγορά της λιανικής «τρέχει» την περίοδο αυτή με απώλειες που κυμαίνονται μεταξύ 25% και 35% στην Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή