Εν συντομια

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτοματοποιημένοι έλεγχοι για ανέλεγκτες χρήσεις

Δεν θα υπάρξει «νέα περαίωση, αλλά μηχανισμοί γρήγορου και αυτοματοποιημένου ελέγχου, χωρίς τη συμμετοχή του ανθρώπινου παράγοντα», τόνισε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι το «φορολογικό πιστοποιητικό» που δίνουν οι ιδιωτικές ελεγκτικές θα επεκταθεί και σε παρελθούσες ανέλεγκτες χρήσεις, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής για τη διαμόρφωση του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος.

Οι αυτοματοποιημένοι έλεγχοι αφορούν σε ιδιώτες και επιχειρήσεις με ακίνητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ, καθώς και επιχειρήσεις με μεγάλο κύκλο εργασιών.

Οσον αφορά στη διαμόρφωση του νέου φορολογικού συστήματος, ο υπουργός αναμένεται να ζητήσει την επίσπευση κατάργησης του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και την ενσωμάτωση κάποιων διατάξεων στη φορολογική νομοθεσία. Ο ΚΒΣ θα καταργηθεί στις αρχές του 2012. Σημειώνεται ότι ο Κώδικας είναι ελληνική πατέντα και όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, έκλεισε τον κύκλο του, δεδομένου ότι πλέον υπάρχουν τα ηλεκτρονικά συστήματα.

Μεγάλη μείωση, της τάξης του 24,3%, σημείωσαν οι επισκέπτες στα μουσεία το πρώτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, φθάνοντας τους 437.308 από 577.571, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Οι επισκέπτες στους αρχαιολογικούς χώρους το ίδιο διάστημα μειώθηκαν κατά 1,9% φθάνοντας τους 247.392 από 242.665. Κάμψη της τάξης του 9,3% σημείωσαν οι εισπράξεις στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους αγγίζοντας τα 3 εκατ. ευρώ από περίπου 3,3 εκατ. ευρώ το τρίμηνο πέρυσι.

Στα 27,2 εκατ. τα μισθώματα για ΔΟΥ

Το ποσό που καταβλήθηκε για το οικονομικό έτος 2010 για μισθώματα κτιρίων όπου στεγάζονται οι δημόσιες οικονομικές και κτηματικές υπηρεσίες της χώρας ανέρχεται στα 28.109.131 ευρώ, ενώ οι αντίστοιχες εγγεγραμμένες πιστώσεις για το τρέχον οικονομικό έτος ανέρχονται σε 27.288.615 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε απάντηση σε σχετική ερώτηση που είχε υποβάλει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος.

Οπως αναφέρεται στο έγγραφο, έγινε επαναδιαπραγμάτευση των μισθωτηρίων συμβολαίων, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών συνθηκών που επικρατούν, και επιτεύχθηκε μείωση των μισθωμάτων σε ποσοστό τουλάχιστον 20% χωρίς ανατιμήσεις ή άλλες προσαυξήσεις για μία τριετία, με ισχύ από 1.7.2010, σε 184 από τις 299 συμβάσεις μίσθωσης.

Συνεργασία της Philips Ελλάς με την Info Quest

Στη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας σε ό,τι αφορά τη διανομή των αξεσουάρ της κατηγορίας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών καταναλωτικών ειδών και των ασύρματων τηλεφώνων DECT στην ελληνική αγορά προχώρησαν η Philips Ελλάς και η Info Quest Τechnologies.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Info Quest Technologies θα διαθέτει στην αγορά ως μοναδικό κανάλι διανομής το σύνολο των προϊόντων Philips που ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες: MP3 και MP4 ακουστικά και multimedia ακουστικά για ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τηλεοράσεις, περιφερειακά, ηχεία και κάμερες ηλεκτρονικών υπολογιστών, ψηφιακοί καταγραφείς φωνής, πολύμπριζα ασφαλείας, τηλεχειριστήρια, καλώδια, βάσεις LCD TV και εσωτερικές κεραίες τηλεοράσεων και συστήματα ασύρματης μετάδοσης εικόνας.

Η φορητή τεχνολογία και τα αεροπορικά ταξίδια

Η φορητή τεχνολογία πρόκειται να μεταμορφώσει τόσο τις λειτουργίες των αεροπορικών εταιρειών, όσο και τη συνολική ταξιδιωτική εμπειρία, διαπιστώνει έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα από την Amadeus. Η έρευνα, με τίτλο «Ο μόνιμα συνδεδεμένος ταξιδιώτης: Πως η φορητή τεχνολογία θα μεταμορφώσει το μέλλον των αεροπορικών ταξιδιών», εντοπίζει τις αλλαγές στη συμπεριφορά των ταξιδιωτών προς τις φορητές υπηρεσίες των αεροπορικών εταιρειών, ενώ παράλληλα επισημαίνει τις ιδιαίτερες, αναδυόμενες φορητές τεχνολογίες που θα φέρουν την επανάσταση σε κάθε στάδιο της ταξιδιωτικής εμπειρίας στο μέλλον.

Το 16% των ερωτώμενων απάντησε ότι χρησιμοποιεί smartphones για να κλείσει το ταξίδι του. Αυτός ο αριθμός αυξάνεται σε 18% στις ηλικίες 18-35 και σε 33% μεταξύ αυτών που ταξιδεύουν συχνά. Επιπλέον, το 3,4% όλων των ταξιδιωτών χρησιμοποιούν πλέον τα κινητά τους για να πραγματοποιούν check-in στις πτήσεις τους, με το ποσοστό να αυξάνεται σε 7,4% στην Ασία. Πρόσφατη έρευνα της Amadeus από την JD Powers διαπίστωσε ότι περίπου το 40% των ταξιδιωτών σήμερα θα χρησιμοποιούσαν ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τις αποσκευές ή τις πτήσεις τους, μέσω του κινητού τους, εάν και εφόσον ήταν διαθέσιμες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή