Απειλούν με κλείσιμο των αρτοποιείων

Απειλούν με κλείσιμο των αρτοποιείων

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ετοιμοι να κατεβάσουν τα ρολά των καταστημάτων τους εμφανίζονται οι αρτοποιοί, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι ο κλάδος τους δεν εξαιρέθηκε από την απελευθέρωση των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων». Τις επόμενες ημέρες η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος (ΟΑΕ) θα συγκαλέσει εκτάκτως συνέλευση των σωματείων-μελών της, ενώ ήδη το σωματείο της Αθήνας εμφανίζεται να έχει λάβει απόφαση για κλείσιμο των αρτοποιείων.

Χθες, ο πρόεδρος της ΟΑΕ κ. Μιχάλης Μούσιος σε συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι αρχικώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης είχε διαβεβαιώσει τους αρτοποιούς ότι θα εκδώσει προεδρικό διάταγμα με το οποίο θα συνεχίζουν να ισχύουν οι περιορισμοί που προβλέπει ο νόμος 3526/2007 για την παραδοσιακή αρτοποιία σχετικά με τη διάθεση των προϊόντων άρτου. Ωστόσο, σε συνάντηση που είχε πρόσφατα η ΟΑΕ με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης κ. Σ. Ξυνίδη, εισέπραξε αρνητική απάντηση. «Εγινε πια βεβαιότητα ότι η πολιτεία μάς θεωρεί περιττούς. Θέλουν να γίνουν τα μεγάλα υπερκαταστήματα ακόμη πιο μεγάλα», υποστήριξε ο κ. Μούσιος. Σημειώνεται ότι το άρθρο 14 του νόμου 3526/2007 -τη διατήρηση του οποίου ζητούν οι αρτοποιοί- προβλέπει ότι η πώληση των προϊόντων άρτου επιτρέπεται μόνο από τα αρτοποιεία και τα πρατήρια άρτου και κατ’ εξαίρεσιν σε ζαχαροπλαστεία, γαλακτοπωλεία και σούπερ μάρκετ, τα οποία πρέπει να διαθέτουν χώρο τουλάχιστον 12 τ. μ. Από την άλλη το άρθρο 2 του νόμου 3919/2011 για τα κλειστά επαγγέλματα προβλέπει ότι μεταξύ των περιορισμών που καταργούνται είναι η πρόβλεψη αποκλειστικής δυνατότητας ή η απαγόρευση διάθεσης είδους αγαθών από ορισμένη κατηγορία επαγγελματικών εγκαταστάσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή