«Σταθερή η κοινοτική συνδρομή»

«Σταθερή η κοινοτική συνδρομή»

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κακόγουστη αλχημεία» χαρακτήρισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης την ανακοίνωση του κ. Μ. Χρυσοχοΐδη για οικονομικό όφελος 14 δισ. ευρώ που προκύπτει από τη συμφωνία με την Κομισιόν για το ΕΣΠΑ.

«Η θριαμβολογία της κυβέρνησης ως προς τη συμφωνία με την Κομισιόν για το ΕΣΠΑ, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι ότι η κοινοτική συνδρομή στο ΕΣΠΑ παραμένει η ίδια, η εθνική συμμετοχή μειώνεται και η ευθύνη για την έγκαιρη αξιοποίηση των προγραμμάτων ανήκει πάντοτε στην κυβέρνηση. Επίσης, η αναζήτηση άλλοθι στο παρελθόν, δύο σχεδόν χρόνια μετά την εκλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, δεν πείθει κανέναν. Πολύ περισσότερο, όταν ο Ν. 3840/2010 υποτίθεται ότι έλυσε όλα τα διαχειριστικά προβλήματα του ΕΣΠΑ και όταν η χώρα μας κατέληξε να είναι 20ή μεταξύ των 27 χωρών-μελών της Ε.Ε. στις απορροφήσεις από το ΕΣΠΑ», υποστήριξε ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, η Ν.Δ. αντιμετωπίζει θετικά κάθε μέτρο που θα διευκολύνει την έγκαιρη εκταμίευση και την αποτελεσματική αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, επισημαίνοντας ότι από τις αρχές του 2010 η αξιωματική αντιπολίτευση είχε επισημάνει την ανάγκη για μείωση της εθνικής συμμετοχής στα προγράμματα, προκειμένου να προχωρήσουν γρηγορότερα τα έργα, αλλά και να ελαφρυνθεί ο προϋπολογισμός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή