Αύξηση μισθώσεων στην αγορά γραφείων του Τόκιο για τρίτο κατά σειρά μήνα

Αύξηση μισθώσεων στην αγορά γραφείων του Τόκιο για τρίτο κατά σειρά μήνα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέχισαν τον Ιούνιο και για τρίτο διαδοχικό μήνα την πορεία υποχώρησής τους τα ποσοστά διαθεσιμότητας γραφειακών χώρων στο Τόκιο, σε ένα σαφές δείγμα της ανάκαμψης της χώρας από τον καταστροφικό σεισμό του προηγούμενου Μαρτίου, όταν τα κενά γραφεία στο Τόκιο είχαν εκτιναχθεί σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Miki Shoji Co., τα κενά γραφεία της ιαπωνικής πρωτεύουσας διαμορφώνονται πλέον σε 8,81%, έναντι 8,88% τον Μάιο και 9,19% τον Μάρτιο.

Μάλιστα, η τάση είναι ξεκάθαρα θετική, μετά τη σταδιακή αύξηση των κενών γραφείων από το 2008 και μετά. Σύμφωνα με την Credit Suisse Securities της Ιαπωνίας, το ποσοστό των κενών γραφείων αναμένεται να βρεθεί στα κατώτερα σημεία του το 2012, όταν προβλέπεται να επιταχυνθεί η οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Σε κάθε περίπτωση, τα ιδιαίτερα ελκυστικά ενοίκια, αλλά και η έλλειψη νέων αναπτύξεων γραφείων, ευνοεί την τάση αυτή, αυξάνοντας τον ανταγωνισμό μεταξύ επιχειρήσεων για την κάλυψη των στεγαστικών τους αναγκών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Miki Shoji, ο μέσος όρος των ενοικίων μεταξύ των πέντε κύριων επιχειρηματικών συνοικιών του Τόκιο διαμορφώθηκε τον Ιούνιο σε 46 ευρώ/τ. μ., υποχωρώντας ελαφρώς έναντι του προηγούμενου μήνα. Στόχος των ιδιοκτητών με την πολιτική χαμηλότερων τιμών ενοικίασης που εφαρμόζουν είναι να προσελκύσουν περισσότερους χρήστες, περιορίζοντας και το κύμα «εξόδου» πολλών επιχειρήσεων από το Τόκιο, μετά τον πρόσφατο σεισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή