Νέο «κούρεμα» 10% στους μισθούς Δημοσίου

Νέο «κούρεμα» 10% στους μισθούς Δημοσίου

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα στο επόμενο πεντάμηνο οι δημόσιοι υπάλληλοι θα χάσουν σχεδόν έναν βασικό μισθό ή περίπου 10%, τόσο από τα νέα φορολογικά μέτρα όσο και από τις νέες μειώσεις σε επιδόματα και αμοιβές. Πριν ακόμα καταρτίσει και εφαρμόσει το νέο ενιαίο μισθολόγιο που αναμένεται να εξισώνει τους βασικούς μισθούς του Δημοσίου με αυτούς του ιδιωτικού τομέα, η κυβέρνηση προωθεί νέες περικοπές σε 21 βασικές κατηγορίες επιδομάτων. Ταυτόχρονα, με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε μέσα στην εβδομάδα η κυβέρνηση προχωρεί και στην αναδρομική παρακράτηση από την 1η Ιανουαρίου της εισφοράς του 3% υπέρ της ανεργίας στους δημοσίους υπαλλήλους, μειώνοντας τον μισθό τους για το υπόλοιπο του έτους περίπου 6%.

Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η περικοπή του κινήτρου απόδοσης, καθώς και όσων επιδομάτων «λειτουργούν» ως επίδομα ταχύτερης διεκπεραίωσης ή ειδικής απασχόλησης. Το πιθανότερο είναι να μειωθούν κατά 50%. Μέχρι να ισχύσει το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, δεν προβλέπεται άλλη παρέμβαση στις αποδοχές των υπαλλήλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή