Πρόσωπα και Πράγματα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώς θα γίνει η νομιμοποίηση αυθαιρέτων εντός-εκτός σχεδίου

Με δύο διαφορετικά μοντέλα και με διασφάλιση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου θα γίνει η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων υποστήριξε εντός της εβδομάδας ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ν. Σηφουνάκης. Συγκεκριμένα, για τα εντός σχεδίου αυθαίρετα κτίσματα, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να αποκτήσουν συντελεστή δόμησης και πιστοποιητικό πολεοδομικής ένταξης καταβάλλοντας αντίστοιχο πρόστιμο. Το πρόστιμο θα είναι χαμηλότερο από αυτό που ισχύει σήμερα για τις σχετικές παραβάσεις. Στα εκτός σχεδίου αυθαίρετα, οι ιδιοκτήτες δεν θα τα νομιμοποιήσουν μόνο με την καταβολή ενός προστίμου. Αντιθέτως, θα πρέπει να παρέχεται και η δυνατότητα «αντικατάστασης» της δομημένης έκτασης του αυθαιρέτου τους με άλλη εντός του ιδίου δήμου, ώστε να αποκαθίσταται η περιβαλλοντική ισορροπία.

Ιστοσελίδα για τα ακίνητα από Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Με τις αγοραπωλησίες κατοικιών να φθίνουν όλο και περισσότερο, οι μεσιτικές οργανώσεις επιχειρούν να ενισχύσουν τα μέλη τους με νέα διαδικτυακά εργαλεία. Στο πλαίσιο αυτό, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης παρουσίασε τον ιστότοπο www.toakinito.gr, όπου τόσο οι επαγγελματίες, όσο και ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορούν να αγοράσουν, ή να μισθώσουν το ακίνητο της αρεσκείας τους. Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Θεσσαλονίκης, Μ. Αναγνώστου, αφού ευχαρίστησε τη διοίκηση του ΕΕΘ, επισήμανε πως η ιστοσελίδα θα συμβάλλει στην τόνωση της συνεργασίας μεταξύ των μεσιτών ακινήτων. Σύμφωνα δε με τον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Ελλάδος (ΟΜΑΣΕ), κ. Γ. Λιάντα, στην περιοχή της Καλαμαριάς, οι αγοραπωλησίες ακινήτων περιορίστηκαν σε μόλις 300 κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους, έναντι 1.500 κατά το αντίστοιχο διάστημα του 2010.

Η ζήτηση για κατοικίες επεκτείνει την πόλη της Μόσχας

Με τη ζήτηση κατοικιών να βαίνει σταθερά αυξάνουσα και τα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης να περιορίζονται, οι αρχές της Μόσχας σχεδιάζουν πλέον να επεκτείνουν τα όρια της ρωσικής πρωτεύουσας, κυρίως προς τα δυτικά, όπου υπάρχουν αρκετές μεγάλες εκτάσεις, κατάλληλες για ανάπτυξη ακινήτων. Η κίνηση αυτή από τον δήμαρχο της Μόσχας κ. Μπόρις Γκρομόφ, γίνεται έπειτα από σχετική σύσταση από τον πρόεδρο της Ρωσίας κ. Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Μάλιστα, όπως προκύπτει από ρωσικά δημοσιεύματα, στην προσπάθεια αυτή θα αξιοποιηθούν και δημόσιες γαίες. Προς το παρόν, οι αρχές έχουν καταλήξει σε οκτώ μεγάλα οικόπεδα σε περιοχές όπως η Rublyovo-Arkhangelksoye και Domodedovo, που ανήκουν, σε τράπεζες και Ρώσους κροίσους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή