Προτάσεις για την εβδομάδα που έρχεται

Προτάσεις για την εβδομάδα που έρχεται

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ

Θερινό σχολείο για τεχνητή νοημοσύνη

Κβαντικοί υπολογιστές, σημασιολογικός ιστός, ρομποτικές «γλώσσες». Αυτές είναι μερικές μόνο από τις ενότητες στις οποίες θα επικεντρωθεί το 2ο Θερινό Σχολείο Τεχνητής Νοημοσύνης (HAISS-11), που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρίας Τεχνητής Νοημοσύνης (ΕΕΤΝ). Το Θερινό Σχολείο απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, οι οποίοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις σύγχρονες κατευθύνσεις και τις τρέχουσες εξελίξεις στον χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης. Ετσι, μέσα από μια σειρά τρίωρων παρουσιάσεων από διακεκριμένους επιστήμονες, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν βασικές γνώσεις σε ένα ευρύ φάσμα ερευνητικών πεδίων του συγκεκριμένου κλάδου.

ΠΟΥ: Πανεπιστήμιο Πατρών

ΠΟΤΕ: 25-29 Ιουλίου

http://technoisi.upatras.gr/haiss2011

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Τρισδιάστατες παραγωγές

Από τις 16 μέχρι τις 24 Ιουλίου, οι επισκέπτες του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών «Νόησις» μπορούν να επωφεληθούν από την καλοκαιρινή προσφορά του Κέντρου, ώστε με κάθε εισιτήριο που αγοράσουν να πάρουν άλλο ένα δωρεάν. Αυτή την περίοδο, στο Πλανητάριο του «Νόησις» προβάλλονται μεταξύ άλλων τα ντοκιμαντέρ «Αστερισμοί και Μύθοι», «Τα Θαύματα του Σύμπαντος» και «Ταξίδι στο Απειρο», ενώ στη γιγαντοοθόνη του Κοσμοθεάτρου μπορεί κανείς να απολαύσει τις τρισδιάστατες παραγωγές «Πέρα από τους Ουρανούς» και «Δεινόσαυροι: οι γίγαντες της Παταγονίας». Επίσης, η ταινία «Bing Bang» στον Προσομοιωτή δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να ταξιδέψει νοερά πίσω στον χρόνο.

ΠΟΥ: Κέντρο «Νόησις» (Θεσσαλονίκη)

ΠΟΤΕ: Από 16-24 Ιουλίου

www.noesis.edu.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΗΜΕΡΟ

«Χημεία και… Τέρατα»

Με το τελευταίο διήμερο στις 18 και 19 Ιουλίου ολοκληρώνεται η θεματική ενότητα «Χημεία και… Τέρατα» που διοργανώνει η Διαδραστική Εκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Ιδρυμα Ευγενίδου και η οποία είναι αφιερωμένη στο Διεθνές Ετος Χημείας. Σκοπός της ενότητας είναι να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τις εντυπωσιακές ανακαλύψεις που έδωσαν στον άνθρωπο τη δυνατότητα να κατανοήσει τα δομικά στοιχεία της ύλης και τα χημικά φαινόμενα. Στη «Χημεία και… Τέρατα» περιλαμβάνονται εκπαιδευτικές δραστηριότητες, πειραματικές επιδείξεις και προβολές στο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος. Για τη συμμετοχή στο διήμερο, το κόστος είναι 30 ευρώ ανά παιδί, ενώ οι δραστηριότητες απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 10 έως 12 ετών. Η επικοινωνία μπορεί να γίνει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ([email protected]) ή τηλεφώνου (210 9469640).

ΠΟΥ: Ιδρυμα Ευγενίδου

ΠΟΤΕ: 18-19 Ιουλίου.

www.eugenfound.edu.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή