Εν συντομια

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο master plan από Minoan Group

Τον φάκελο που περιέχει το νέο κύριο επιχειρηματικό πλάνο (masterplan) για την επένδυση που δρομολογεί επί 17 ολόκληρα χρόνια στην περιοχή Κάβο Σίδερο της Κρήτης σε έκταση 25.000 στρεμμάτων υπέβαλε στις αρχές της εβδομάδας στην Invest in Greece (IIG), ο όμιλος Minoan Group. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι συζητήσεις με την IIG, στο πλαίσιο της αξιοποίησης του νόμου Fast Track για τις μεγάλες επενδύσεις, βρίσκονται σε εξέλιξη. Η Minoan Group σημειώνει ότι το master plan λαμβάνει υπόψη την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας τον Δεκέμβριο του 2010, καθώς και τις πρόσφατες αλλαγές σε διάφορους σχετικούς νόμους και προβλέπει τη δημιουργία μικρότερης ανάπτυξης απ’ ό, τι είχε προταθεί προηγουμένως, ωστόσο υψηλότερης ποιότητας, η οποία παραμένει βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον.

Νέα μίσθωση στα Σπάτα

Εναν ακόμα μισθωτή εξασφάλισε η REDS, θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ, για το εμπορικό πάρκο που κατασκευάζει στα Σπάτα. Ο λόγος για την αλυσίδα πολυκαταστημάτων Hondos Center, η οποία συμφώνησε για την ενοικίαση εμπορικών χώρων της τάξεως των 2.000 τ. μ. στο SmartPark, όπως θα ονομάζεται. Με την προσθήκη της Hondos Center, η REDS έχει πλέον εξασφαλίσει μισθωτές για το 75% των χώρων του SmartPark. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται οι Jumbo, Carrefour, Dixons (Κωτσόβολος), Hondos Center, Intersport, Apple Premium Reseller.

Η πρώτη φάση του νέου εμπορικού αναμένεται να εγκαινιαστεί τον προσεχή Οκτώβριο με βάση το σημερινό χρονοδιάγραμμα και θα αφορά τα 35.000 τ. μ. του έργου, με την επένδυση να ανέρχεται σε 55 εκατ. ευρώ. Συνολικά, το πάρκο θα αναπτυχθεί σε έκταση 91 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 30 στρέμματα θα αφορούν χώρους πρασίνου.

Συμφωνία leasing για Δούρο

Η εταιρεία Δούρος έκανε πρόσφατα γνωστό ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες υπογραφής σύμβασης χρηματοδοτικής μίσθωσης με την Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, αντί του ποσού των 800.000 ευρώ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η σύμβαση αφορά στη μεταβίβαση ακινήτου ιδιοκτησίας της εταιρείας που βρίσκεται επί της οδού 28ης Οκτωβρίου 26 στον Πύργο Ηλείας. Η διάρκεια της μίσθωσης ανέρχεται σε 14 έτη (με έναρξη την 29.06.2011 και λήξη την 30.06.2025).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή