Επενδυτικό ενδιαφέρον από Ρωσία και Ισραήλ για τουριστικές κατοικίες

Επενδυτικό ενδιαφέρον από Ρωσία και Ισραήλ για τουριστικές κατοικίες

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ μεγαλύτερη αξία θα διαθέτουν οι δημόσιες εκτάσεις που θα πωληθούν με δυνατότητα κατασκευής τουριστικών κατοικιών επεσήμανε, χθες, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος σε συνάντηση που είχε με τουριστικούς συντάκτες.

Αναφερόμενος στο νέο τουριστικό προϊόν, αυτό της κατοικίας, που φέρνει το Πολυνομοσχέδιο το οποίο κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών υπογράμμισε ότι θα συνδυάζεται, μόνο, με ξενοδοχεία 5 αστέρων. Με την τουριστική κατοικία, υπογράμμισε χαρακτηριστικά, θα έρθουν καλύτερης ποιότητας επενδύσεις στην Ελλάδα. Ηδη, αποκάλυψε ότι υπάρχει ενδιαφέρον γι’ αυτού του είδους τις επενδύσεις, και όχι μόνο, από Ρωσία και Ισραήλ. Επίσης, προανήγγειλε βελτιώσεις επί του υπάρχοντος Ειδικού Χωροταξικού για τον Τουρισμό.

Ο κ. Γερουλάνος προχώρησε σε απολογισμό των διαδοχικών ταξιδιών που πραγματοποίησε σε Τουρκία, Ισραήλ, Ρωσία, Ουκρανία, τεσσάρων αγορών απ’ όπου το τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα μας είναι έντονα ανοδικό τη φετινή περίοδο. Ειδικότερα, από τη Ρωσία παρατηρείται το πρώτο εξάμηνο αύξηση των θεωρήσεων βίζας που αγγίζει το 60% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, από την Ουκρανία η αύξηση φθάνει το 50%, ενώ από το Ισραήλ το 30%. Επίσης, ανοδικά κινείται το τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία γεγονός το οποίο απέδωσε και στη στάση που κρατούν οι ελληνικές αρχές για να πραγματοποιούνται μονοήμερες εκδρομές από τη Τουρκία στη χώρα μας.

Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, εξετάζεται η εκχώρηση της δυνατότητας σε μεγάλους tour οperators της Ρωσίας να παραδίδουν οι ίδιοι αιτήματα για θεωρήσεις από την ελληνική Πρεσβεία και να εξασφαλίζουν τις βίζες χωρίς το πρόσθετο κόστος των visa center.

Ο ρυθμός έκδοσης θεωρήσεων πολλαπλών εισόδων στο πρώτο εξάμηνο από τη Ρωσία βελτιώθηκε καθώς τόνισε ότι «εκδόθηκαν 31.000 από 4.000 το ίδιο διάστημα πέρυσι». Ο υπουργός τάσσεται υπέρ της εφαρμογής του μοντέλου αν έχει έρθει μία φορά ένας Ρώσος τουρίστας στη χώρα μας να έχει στη δεύτερη επίσκεψη του τη δυνατότητα έκδοσης βίζας εξάμηνης διάρκειας, ενώ στη περίπτωση που έχει ήδη ταξιδέψει δύο φορές να αυξάνεται ο χρόνος διάρκειας της βίζας σε πάνω από ένα έτος. Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ανέφερε ότι κατόπιν αιτήματος του Ιραηλινού ομολόγου του τον Σεπτέμβριο θα ταξιδέψει μαζί του στην Ινδία με στόχο την προσέλκυση τουριστών οι οποίοι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους θα επισκεφθούν και τις δύο χώρες.

Σχολιάζοντας τις τιμές των ελληνικών τουριστικών πακέτων υπογράμμισε ότι είναι πολύ ανταγωνιστικές σε σχέση με τις τιμές άλλων προορισμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή