ΣΗΜΕΡΑ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως ασφαλείς»

Οι Ελληνες πρέπει να νιώθουν απολύτως ασφαλείς για τις τράπεζές τους, επεσήμανε σε συνέντευξη στην «Κ», ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (ΕΒΑ), Αντρέα Ενρια (φωτ.), μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests. «Οι ελληνικές τράπεζες -ακόμα και στο πιο δυσμενές σενάριο- εμφανίζουν μεγαλύτερη κεφαλαιακή επάρκεια κατά 2,44 δισ. ευρώ, σε σχέση με το όριο που έχει τεθεί (δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας άνω του 5%)», σημείωσε ο κ. Ενρια.

Ρublicis: Θα πληρώσουμε αφού μας πληρώσει το Αlter

Ο όμιλος Publicis δεν προτίθεται να εξοφλήσει επιταγές της θυγατρικής εταιρείας Leo Burnett Hellas, οι οποίες έχουν περιέλθει στις πιστώτριες τράπεζες του Alter και των εταιρειών των βασικών του μετόχων. «Θα καταβάλουμε το ποσό που χρωστάμε… εάν και εφόσον πληρωθούμε από το Alter», τονίζει σε συνέντευξη του στο περιοδικό «adbusiness» ο αντιπρόεδρος του ομίλου Publicis κ. Ματίας Εμμεριχ. Ο ίδιος ανέφερε ότι η μητρική εταιρεία κατάλαβε αργά το παιχνίδι που είχε στηθεί στη χώρα μας, χαρακτηρίζοντας περίεργες τις συγκεκριμένες συναλλαγές γύρω από το Alter.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή