Αναστολή αυτοφώρου για οφειλές ζητεί η ΕΣΕΕ

Αναστολή αυτοφώρου για οφειλές ζητεί η ΕΣΕΕ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αναστολή του άρθρου 3 του Ν. 3943/2011 που προβλέπει αυτόφωρο και ποινές φυλάκισης από την 1η Αυγούστου 2011 σε όσους δεν καταβάλλουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο άνω των 5.000 ευρώ, καθώς και του άρθρου 48 του ίδιου νόμου που προβλέπει διώξεις του αστικού κώδικα για ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές, ζητεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) με σχετικές επιστολές της στο υπουργείο Οικονομικών και στο υπουργείο Εργασίας, τις οποίες κοινοποίησε και στο υπουργείο Ανάπτυξης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη, η εφαρμογή των μέτρων αυτών θα οδηγήσει ουσιαστικά στο κλείσιμο του 57% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ηδη, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΣΕΕ στην επιστολή της προς τον κ. Κουτρουμάνη, δέχεται καταγγελίες από εμπόρους σε όλη την επικράτεια για «εισπρακτικές επιδρομές», κατά τις οποίες αστυνομικά όργανα και δικαστικοί επιμελητές εισβάλλουν στα καταστήματα και είτε συλλαμβάνουν τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ (Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών) είτε τους επιβάλλουν μέτρα κατάσχεσης στα εμπορεύματα και στα πάγιά τους. Μάλιστα, υπάρχουν και περιπτώσεις που η «εισβολή» γίνεται στα καταστήματα την ώρα που λειτουργούν, πολλές φορές ενώπιον πελατών που παρακολουθούν ουσιαστικά ένα είδος διαπόμπευσης.

Τέλος, όπως επισημαίνει η ΕΣΕΕ στην επιστολή της προς τον κ. Βενιζέλο, η οικονομική δυσπραγία των επιχειρήσεων είναι τέτοια, που αν και πολλές εξ αυτών θέλουν να υπαχθούν στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, δεν μπορούν, διότι αδυνατούν να καταβάλουν το απαιτούμενο γραμμάτιο των 5.000 ευρώ που εξασφαλίζει την αμοιβή του πραγματογνώμονα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή