Επαφές Χρυσοχοΐδη στο Βερολίνο για την προσέλκυση επενδύσεων

Επαφές Χρυσοχοΐδη στο Βερολίνο για την προσέλκυση επενδύσεων

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδύσεις από τη Γερμανία θα προσπαθήσει να προσελκύσει ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με σειρά επαφών που θα πραγματοποιήσει σήμερα στο Βερολίνο με τις πολιτικές ηγεσίες των γερμανικών υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών και με εκπροσώπους της γερμανικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που προωθεί το υπουργείο Ανταγωνιστικότητας για μια «Συμμαχία για την Ανάπτυξη στην Ευρώπη».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος θα συνοδεύεται από στελέχη της υπηρεσίας «Invest in Greece», θα έχει σειρά συναντήσεων με τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, καθώς και με εκπροσώπους των γερμανικών παραγωγικών φορέων και επιχειρήσεων.

Ο υπουργός θα συμμετάσχει και θα απευθύνει ομιλία σε ημερίδα της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI), για την ανάδειξη των επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα. Στο ίδιο πλαίσιο, θα έχει συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, κ. Χάιτζερ, προκειμένου να θεσμοθετηθεί μέσω των δύο υπουργείων ένας σταθερός και οργανωμένος δίαυλος για την προσέλκυση επενδυτικών πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων από γερμανικές επιχειρήσεις στη χώρα μας.

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοΐδης θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, κ. Κόλατζ-Ανεν, προκειμένου να συζητήσουν την προοπτική συμμετοχής της ΕΤΕπ στη χρηματοδότηση αναπτυξιακών δράσεων στην Ελλάδα.

Τέλος, ο υπουργός θα έχει συνάντηση και με τον υπουργό Οικονομικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, κ. Σόιμπλε, με τον οποίο θα συζητηθούν οι διαδικασίες για την υιοθέτηση, από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, πολιτικών για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουλίου, είχε επισκεφθεί τη Γερμανία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπ. Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και είχε συναντηθεί με τον Γερμανό υπ. Οικονομικών Β. Σόιμπλε. Πριν είχε συνάντηση με το προεδρείο του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων BDI. O Σύνδεσμος έχει εκδηλώσει από καιρό το ενδιαφέρον του για μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα – υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα υπάρξει πραγματική πρόοδος στην υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου. Στο στόχαστρο, σύμφωνα με κύκλους του BDI, είναι ορισμένες ΔΕΚΟ που προορίζονται για αποκρατικοποίηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή