Πρόστιμο στα ΕΛΤΑ εισηγείται η ΕΕΤ&Τ

Πρόστιμο στα ΕΛΤΑ εισηγείται η ΕΕΤ&Τ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιβολή κυρώσεων στα ΕΛΤΑ ζήτησε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤ&Τ) από το υπ. Υποδομών με την κατηγορία ότι τα ΕΛΤΑ εφάρμοζαν χρεώσεις στους καταναλωτές πέραν όσων προβλέπονται από τη διεθνή και εθνική νομοθεσία.

Σύμφωνα με την ΕΕΤ&Τ, τα ΕΛΤΑ επέβαλαν επιπλέον χρεώσεις στους καταναλωτές στα ταχυδρομικά τέλη εκτελωνισμού για μεγάλου όγκου ταχυδρομικά αντικείμενα, όπως διαπιστώθηκε από τους ελέγχους της Ρυθμιστικής Αρχής. Το θέμα έφτασε στην ΕΕΤ&Τ μέσω καταγγελιών καταναλωτών που έκαναν λόγο για την επιβολή πρόσθετων χρεώσεων κατά τον εκτελωνισμό ταχυδρομικών αντικειμένων προέλευσης εξωτερικού από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τα ΕΛΤΑ, σύμφωνα με την ΕΕΤ&Τ, επέβαλαν «τέλος παρουσίασης στο τελωνείο» στα «τελωνειακώς ελεύθερα» ταχυδρομικά αντικείμενα, κάτι που δεν απαιτούνταν από τα οριζόμενα στις σχετικές διατάξεις της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Σύμβασης και του εθνικού κανονιστικού πλαισίου.

Κατόπιν αυτού, η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, βάσει του Ν. 3185/03, κατέθεσε σχετική εισήγηση στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «για την επιβολή κύρωσης στα ΕΛΤΑ και σύστασης όπως, εντός δύο μηνών προβούν στον επαναπροσδιορισμό των τελών που επιβάλλουν, κατά τρόπον ώστε να καθίσταται σαφής η νομική βάση επιβολής τους και να μην προκαλείται σύγχυση στον τελικό χρήστη». Η ρυθμιστική αρχή μάλιστα κάλεσε τους καταναλωτές να ελέγχουν τις σχετικές χρεώσεις και τα τέλη που τους επιβάλλονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή