Πιθανή η διακοπή συνδρομών προς τους οίκους το 2012

Πιθανή η διακοπή συνδρομών προς τους οίκους το 2012

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου θεωρεί η κυβέρνηση μία ενδεχόμενη διακοπή καταβολής από το 2012 της συνδρομής που καταβάλλει εδώ και χρόνια στους οίκους αξιολόγησης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλ. Μόσιαλος αποκάλυψε χθες ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να σταματήσει την πληρωμή των τριών οίκων αξιολόγησης. Συγκεκριμένα ο κ. Μόσιαλος έθεσε χθες το ερώτημα απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους: «Πρέπει η Ελλάδα να συνεχίσει να συνεργάζεται με τους οίκους αξιολόγησης και να πληρώνει συνδρομή;», προσθέτοντας με έμφαση: «Ετσι και αλλιώς δεν έχουν δουλειά στην Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια». Παράλληλα, με τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης που βρίσκεται πιο κοντα από ποτέ, η κυβέρνηση φαίνεται να λαμβάνει την απόφαση αυτή αφενός για να καταστήσει σαφή την ενόχλησή της για τις καταιγιστικές και αδικαιολόγητες εκθέσεις των ξένων οίκων και αφετέρου για να πιέσει έτι περαιτέρω την Ευρωπαϊκή Ενωση να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία ενός αξιόπιστου και αντικειμενικού ευρωπαϊκού οίκου που θα λειτουργεί ως αντιστάθμισμα στους οίκους με προελευση τις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι κατά το τρέχον έτος η ελληνική κυβέρνηση θα πληρώσει στον οίκο αξιολόγησης Fitch Ratings 82.000 λίρες Αγγλίας πλέον λοιπών εξόδων μέχρι 3.000 λιρών ο οποίος θα καλύπτει όλες τις δανειακές εκδόσεις του ελληνικού Δημοσίου σε ευρώ, καθώς και σε ξένα νομίσματα. Επίσης, το ελληνικό Δημόσιο θα καταβάλει στη Fitch Ratings και την αμοιβή του νομικού συμβούλου και λοιπά έξοδα που έχουν σχέση με την ανάλυση της ελληνικής οικονομίας. Ακόμα η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει περί τα 100.000 δολάρια στη Moody’s και 220.000 δολάρια στη Standard & Poor’s. Πάντως, ο κ. Μόσιαλος είναι η δεύτερη φορά που βάλλει κατά των οίκων αξιολόγησης. Πριν από ένα μήνα περίπου είχε αναφέρει ότι είναι ανεξέλεγκτοι, αλλά δεν τίθεται θέμα να ακολουθηθεί νομική διαδικασία εναντίον τους

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή