Ερχεται η τρόικα, απεργούν οι εφοριακοί

Ερχεται η τρόικα, απεργούν οι εφοριακοί

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που η τρόικα φθάνει στην Αθήνα για τον ενδιάμεσο έλεγχο της υλοποίησης του Μνημονίου και κυρίως των δημοσιονομικών εξελίξεων, οι εφοριακοί απειλούν να δυναμιτίσουν την προσπάθεια επίτευξης των στόχων, εξαγγέλλοντας 48ωρη απεργία, ως αντίδραση στο ενιαίο μισθολόγιο. Τα στελέχη της τρόικας θα εγκατασταθούν από σήμερα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να ελέγξουν την πορεία των εσόδων και των δαπανών, και να διαπιστώσουν εάν τα πρόσθετα μέτρα που ελήφθησαν πρόσφατα επαρκούν για να καλύψουν τις αποκλίσεις. Εάν όχι, θα εισηγηθούν και νέα διορθωτικά μέτρα προς τους επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι θα έρθουν στην Αθήνα μετά τον Δεκαπενταύγουστο για την τελική αξιολόγηση εν όψει του νέου Μνημονίου και της 6ης δόσης.

Κι ενώ τα έσοδα εμφανίζουν στο 6μηνο υστέρηση 3,2 δισ. ευρώ, η πανελλήνια ομοσπονδία των εφοριακών προκήρυξε 48ωρη προειδοποιητική απεργία για τις 24 και 25 Αυγούστου, αντιδρώντας στην εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου. Οι εφοριακοί απολαμβάνουν πολύ υψηλά επιδόματα και είναι από τους καλύτερα αμειβόμενους υπαλλήλους του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Είναι, κατά συνέπεια, βέβαιο ότι θα έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες αποδοχών εξαιτίας της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή