Νέος γύρος ελέγχων από την τρόικα εν όψει 6ης δόσης

Νέος γύρος ελέγχων από την τρόικα εν όψει 6ης δόσης

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινάει ο νέος γύρος αυστηρών ελέγχων από την τρόικα. Από σήμερα εγκαθίστανται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους «μεσαία» στελέχη της τρόικας για να ελέγξουν την πορεία του προϋπολογισμού προετοιμάζοντας την άφιξη των επικεφαλής, οι οποίοι θα έρθουν στην Αθήνα μετά τις 15 Αυγούστου.

Το κλιμάκιο δεν αποκλείεται να προτείνει νέα μέτρα εξαιτίας της μαύρης τρύπας που έχει ξεπεράσει τα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ στο εξάμηνο του έτους. Οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση θα οδηγήσουν στο νέο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, το οποίο θα συνοδεύει το καινούργιο πακέτο στήριξης της Ελλάδος, καθώς και την έγκριση για την εκταμίευση της έκτης δόσης ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Την ίδια στιγμή, «βόμβα» στα ήδη μειωμένα έσοδα βάζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ με τη 48ωρη απεργία που προκήρυξε για τις 23 και 24 Αυγούστου, αντιδρώντας στη νέα μείωση των αποδοχών τους που θα επιφέρει η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή