Εν συντομια

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιδρούν τα ΕΛΤΑ στις εισηγήσεις της ΕΕΤ&Τ

Την αντίδρασητης διοίκησης των ΕΛΤΑ έχει προκαλέσει η εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤ&Τ), της προηγούμενης εβδομάδας, η οποία ζητεί από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, την επιβολή κύρωσης στα ΕΛΤΑ και σύστασης προκειμένου εντός δύο μηνών να προβούν στον επαναπροσδιορισμό των τελών που επιβάλλουν στα ταχυδρομικά αντικείμενα που φτάνουν στα τελωνεία εκτός Ε.Ε.

Η Επιτροπή μετά από καταγγελίες καταναλωτών σχετικά με την επιβολή από τα ΕΛΤΑ «τέλους παρουσίασης στο τελωνείο» στα «τελωνειακώς ελεύθερα» ταχυδρομικά αντικείμενα, διερεύνησε τη νομιμότητα του εν λόγω τέλους κατά τον εκτελωνισμό των εισερχόμενων ταχυδρομικών αντικειμένων από χώρες εκτός Ε.Ε., και έκρινε ότι δεν θα έπρεπε τα ΕΛΤΑ να το επιβάλουν στους χρήστες.

Ανάκληση της απόφασης της γενικής συνέλευσης της 17ης Φεβρουαρίου για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ενέκρινε η Β΄ επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Μηχανική Α.Ε.

Μετά την εξέλιξη αυτή, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται στα 65.034.559,10 ευρώ, διαιρούμενο σε 92.906.513 ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,70 ευρώ εκάστης.

Νέος επικεφαλής στην ΕΤΕ ΑΧΕΠΕΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Χρηματιστηριακής ΑΕΠΕΥ εξέλεξε ως νέο μέλος του και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας τον κ. Πέτρο Κατσούλα, σε αντικατάσταση του κ. Εμμανουήλ Δροσατάκη που υπέβαλε την παραίτησή του. Ο κ. Κατσούλας γεννήθηκε το 1966 και είναι κάτοχος Μ.Sc. in Software Engineering και MBA του Aston University, Birmingham, UK. Από το 1998 έως το 2010 εργάστηκε στον τομέα επενδυτικής τραπεζικής της τράπεζας Credit Suisse στο Λονδίνο. Από τον Μάιο 2010 εργάζεται στον όμιλο της Εθνικής.

Επενδυτικό ενδιαφέρον για το έργο στον Βοτανικό

Το ενδιαφέρον των τραπεζών για τη χρηματοδότηση του έργου της διπλής ανάπλασης στον Βοτανικό, όπως επίσης και την ύπαρξη επαφών -σε πρώιμο πάντως στάδιο- με ξένους οίκους για την πώληση της πολύπαθης επένδυσης, επιβεβαίωσε εντός της εβδομάδας η διοίκηση της Μπ. Βωβός – Διεθνής Τεχνική, με βάση σχετική ανακοίνωση. Επισήμανε ότι υφίσταται επενδυτικό ενδιαφέρον και για άλλα ακίνητα της εταιρείας. Σύμφωνα με τη διοίκηση, αυτή την περίοδο, πρωταρχικός της στόχος είναι η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών της προς τους εργαζομένους και το ελληνικό δημόσιο. Οι οφειλές προς τους τελευταίους ανέρχονται σε 6,6 εκατ. ευρώ και για την τακτοποίησή τους καταβάλλονται προσπάθειες για την εξασφάλιση τραπεζικής χρηματοδότησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή