Επί τάπητος το χρονοδιάγραμμα ανταλλαγής ομολόγων

Επί τάπητος το χρονοδιάγραμμα ανταλλαγής ομολόγων

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Οικονομικών δημοσιοποίησε χθες τα ονόματα των συμβούλων που έχουν οριστεί ως ανάδοχοι για την εφαρμογή του προγράμματος PSI, που προβλέπει την εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων, τη συμφωνία επανεπένδυσης σε ελληνικά ομόλογα και το πρόγραμμα επαναγοράς χρέους.

Πρόκειται για τις τράπεζες BNP-Paribas, Deutsche Bank και HSBC, ενώ το δικηγορικό γραφείο Gottlieb Steen & Hamilton LLP ορίστηκε ως διεθνής νομικός σύμβουλος και η Lazard FrŽres ως οικονομικός σύμβουλος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) όπου θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες και το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Deutsche Bank η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, με «κούρεμα» 21%, είναι διαχειρίσιμη για τις ελληνικές τράπεζες αν ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (Core Tier 1) παραμείνει στο 7%. Ωστόσο, αν αυξηθεί στο 10% τότε οι τράπεζες -πλην της Εθνικής- θα χρειαστούν άλλα 6 δισ. ευρώ.

Υποβάθμιση από S&Ρ

Κατά μία βαθμίδα υποβάθμισε η Standard & Poor’s την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, σε CC από CCC, διατηρώντας μάλιστα τις αρνητικές προοπτικές για την αξιολόγηση της χώρας. Παράλληλα, ο οίκος δίνει υψηλές πιθανότητες στο ενδεχόμενο να ακολουθήσει και νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, μετά την ολοκλήρωση της προτεινόμενης συμφωνίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή