ΣΗΜΕΡΑ

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέα υποβάθμιση της Κύπρου προχώρησε ο διεθνής οίκος Μoody’s

Σε διπλή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου προχώρησε η Moody’s, ενώ προειδοποίησε για περαιτέρω υποβαθμίσεις επικαλούμενη τις ελλείψεις ενέργειας και τη μεγάλη έκθεση των κυπριακών τραπεζών σε ελληνικά ομόλογα. Συγκεκριμένα κατέταξε την Κύπρο στην κατηγορία Baa1, η οποία βρίσκεται τρεις βαθμίδες πάνω από τα ομόλογα «σκουπίδια». Παράλληλα, αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή της για οικονομική ανάπτυξη της νήσου, επισημαίνοντας πως θα έχουν επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα οι διακοπές στην παροχή ενέργειας που πλήττουν τη νήσο από την έκρηξη της 11ης Ιουλίου.

Ελεγχοι σε δήμους, νοσοκομεία με εντολή της τρόικας

Σαρωτικούς ελέγχους σε δήμους και νοσοκομεία θα κάνουν 34 ειδικά συνεργεία που συστήνονται με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη. Η απόφαση αυτή ελήφθη κατ’ απαίτησιν της τρόικας η οποία θέλει να γνωρίζει αναλυτικά για τα χρέη των ΟΤΑ και των νοσοκομείων. Εν τω μεταξύ, στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν οι πλασματικές μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή