Μπλόκο στον διαδικτυακό τζόγο έως ότου δοθούν άδειες

Μπλόκο στον διαδικτυακό τζόγο έως ότου δοθούν άδειες

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To δεύτερο σημαντικό πλεονέκτημα που πρόσφερε χθες ο κ. Βενιζέλος στον ΟΠΑΠ, είναι η απαγόρευση του διαδικτυακού τζόγου. Στην τροπολογία που κατατέθηκε για το σ/ν περί τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα, απαγορεύει στις τράπεζες να εξυπηρετούν συναλλαγές με μη αδειοδοτημένους παρόχους τυχερών παιγνίων. «Από τη δημοσίευση του παρόντος, απαγορεύεται στα πιστωτικά ιδρύματα που είναι εγκατεστημένα και λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα να πραγματοποιούν πληρωμές των ποσών συμμετοχής και απόδοσης κέρδους που απορρέουν από τη συμμετοχή σε τυχερά παίγνια…», αναφέρει χαρακτηριστικά η τροπολογία.

Επιβάλλει δε κυρώσεις που ανέρχονται στο 10πλάσιο του ποσού που τοποθετείται στα τυχερά παιχνίδια και το οποίο δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο από 100.000 ευρώ.

Αντίστοιχες ποινές προβλέπονται και στους παρόχους διαδικτυακών υπηρεσιών (ISPs), εφόσον παρέχουν στους πελάτες τους πρόσβαση σε ιστοτόπους διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών.

Με τις τελευταίες τροπολογίες που εισήχθησαν την τελευταία στιγμή, οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τα τυχερά παίγνια στην Ελλάδα, επανήλθαν στο αρχικό μοντέλο απελευθέρωσης της αγοράς που είχε προταθεί στις αρχές του 2010. Αν και στο μεσοδιάστημα παρουσιάστηκαν διάφορα κείμενα και σχέδια νόμου -κυρίως από τον τέως υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου- το τελικό σχέδιο νόμου έτσι όπως διαμορφώνεται, προσιδιάζει στο σχέδιο που είχε εκπονηθεί από τις υπηρεσίες του υπ. Οικονομικών και τις υπηρεσίες του ΟΠΑΠ.

Στις άλλες τροποποιήσεις που επιφέρουν οι τροπολογίες Βενιζέλου συγκαταλέγεται η κατάργηση της απόστασης των 5 χλμ. μεταξύ πρακτορείων του ΟΠΑΠ που λειτουργούν VLTs και καζίνο, αλλά η υποχρέωση αυτή ισχύει μόνον για τους άλλους υποπαραχωρησιούχους του ΟΠΑΠ. Επίσης απομακρύνεται το ενδεχόμενο η Intralot να καταστεί κάτοχος μιας άδειας VLTs, καθώς η αναδιατύπωση των άρθρων απαγορεύει την αδειοδότηση συγγενών εταιρειών στην εκμετάλλευση VLTs.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή