Πρόσωπα και πραγματα

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ικανοποιητική η πορεία του Avenue τον Ιούνιο

Σταθερό τζίρο παρουσίασε κατά τον Ιούνιο το εμπορικό κέντρο Avenue, συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Αντίστοιχα, όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση η διοίκηση του εμπορικού κέντρου της λεωφ. Κηφισίας, η πληρότητα του κέντρου διατηρήθηκε στο 96%. Σύμφωνα με την κ. Λίλα Καλαϊτζή, διευθύντρια μάρκετινγκ του Avenue, η διοίκηση εκφράζει την ικανοποίησή της καθώς η προσπάθεια που γίνεται στο κέντρο βρίσκει την απαιτούμενη ανταπόκριση από τους καταναλωτές. Πάντως, είναι δεδομένο ότι τα εμπορικά κέντρα έχουν επιδείξει σαφώς μεγαλύτερες αντοχές στην πτώση των πωλήσεων στο λιανεμπόριο συγκριτικά με τα υπόλοιπα καταστήματα στους μεγάλους εμπορικούς δρόμους, στοιχείο που οφείλεται στη μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων, συγκεντρωμένων σε έναν χώρο.

Απλοποίηση και διαφάνεια για την έκδοση αδειών δόμησης

Σε δημόσια διαβούλευση βρίσκεται το σχέδιο νόμου με τίτλο «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης και ελέγχου κατασκευών» του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Ο νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης και ελέγχου των κατασκευών αλλάζει το σημερινό καθεστώς των πολεοδομιών και επιχειρεί να επανακαθορίσει, με σαφήνεια και διαφάνεια, τους όρους με τους οποίους εγκρίνεται, αδειοδοτείται, εκτελείται και ελέγχεται το οικοδομικό έργο, ώστε να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα διαφθοράς και να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση του πολίτη. Στο επίκεντρο βρίσκονται βέβαια η απλοποίηση και η επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης της έγκρισης δόμησης από τις πολεοδομίες, αλλά και η διαφάνεια, με τη θεσμοθέτηση της ηλεκτρονικής υποβολής των δικαιολογητικών και μελετών, της δημοσίευσης των αδειών δόμησης και του ηλεκτρονικού μητρώου έργου.

Η Hochtief πώλησε 208 ενοικιαζόμενα διαμερίσματα

Στην πώληση 208 ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων στη γερμανική πόλη του Αννόβερου προχώρησε ο γερμανικός όμιλος Hochtief, αντί συνολικού ποσού που ξεπερνά τα 60 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των αγοραστών περιλαμβάνεται ένας θεσμικός επενδυτής που απέκτησε συνολικά 45 διαμερίσματα, ενώ επιπλέον 90 διαμερίσματα κατανεμημένα σε 8 κτίρια απέκτησε ο ασφαλιστικός όμιλος της AXA και συγκεκριμένα η θυγατρική της AXA Immoresidential. Στο πακέτο των πωληθέντων ακινήτων περιλαμβάνεται και η επένδυση στη συνοικία Zoo του Αννόβερου, όπου θα αναπτυχθούν συνολικά 171 κατοικίες και τέσσερις υπόγειοι χώροι στάθμευσης. Οι εργασίες ήδη ξεκίνησαν και η ολοκλήρωση της επένδυσης προβλέπεται για τις αρχές του 2014.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή