Εν συντομια

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι προτεραιότητες του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αττικής

Εμφαση στον περιορισμό της εκτός σχεδίου δόμησης δίνει η πρόταση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας – Αττικής 2021, του οποίου οι βασικοί πυλώνες παρουσιάστηκαν πρόσφατα από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Παπακωνσταντίνου, και τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ, Ν. Σηφουνάκη. Προτεραιότητα του νέου Ρυθμιστικού είναι η κατάργηση των παρεκκλίσεων αρτιότητας σε οικόπεδα μικρότερα των τεσσάρων στρεμμάτων, καθώς και ο περιορισμός των παρεκκλίσεων στη δόμηση σε όλες τις εκτός σχεδίου περιοχές, όπως ισχύει ήδη σε μεγάλο μέρος της Αττικής. Επιπλέον, προτείνεται να ενσωματωθεί στο κόστος της εκτός σχεδίου οικοδόμησης η επιβάρυνση που επιφέρει σε αστικές υποδομές και στο περιβάλλον, μέσω της θέσπισης αντισταθμιστικών οφελών και ενίσχυσης του Πράσινου Ταμείου. Τονίζεται, παράλληλα, η ανάγκη αποφυγής της κατασκευής νέων αστικών και περιφερειακών αυτοκινητόδρομων, που επιτείνουν το φαινόμενο της αστικής διάχυσης, ιδιαίτερα σε περιβαλλοντικά ή τοπικά προστατευόμενες περιοχές ή αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας.

Αποπληρωμή υποχρεώσεων

Το ενδιαφέρον των τραπεζών για τη χρηματοδότηση του έργου της διπλής ανάπλασης στον Βοτανικό, όπως επίσης και την ύπαρξη επαφών -σε πρώιμο πάντως στάδιο- με ξένους οίκους για την πώληση της πολύπαθης επένδυσης, επιβεβαίωσε εντός της εβδομάδας η διοίκηση της Μπ. Βωβός-Διεθνής Τεχνική, με βάση σχετική ανακοίνωση. Παράλληλα, επισήμανε ότι υφίσταται επενδυτικό ενδιαφέρον και για άλλα ακίνητα της εταιρείας. Σύμφωνα με τη διοίκηση, αυτή την περίοδο πρωταρχικός της στόχος είναι η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών της προς τους εργαζομένους και το ελληνικό Δημόσιο. Οι οφειλές προς τους τελευταίους ανέρχονται σε 6,6 εκατ. ευρώ και για την τακτοποίησή τους καταβάλλονται προσπάθειες για την εξασφάλιση τραπεζικής χρηματοδότησης. Σημειωτέον ότι στην πρόσφατη έκτακτη γενική συνέλευση της εισηγμένης οι μέτοχοι ενέκριναν τη δυνατότητα αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου εντός των επόμενων 12 μηνών. Συγκεκριμένα, θα εκδοθούν έως 22.620.000 νέες μετοχές (2 νέες για κάθε 3 παλαιές), χωρίς να έχει οριστεί η τιμή διάθεσης των νέων τίτλων και χωρίς οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας να έχουν δεσμευθεί για τη στάση που θα κρατήσουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή