Ερχεται η BlackRock για έλεγχο στις τράπεζες

Ερχεται η BlackRock για έλεγχο στις τράπεζες

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από πρόσκληση της Τραπέζης της Ελλάδος έρχεται, στις αρχές φθινοπώρου, κλιμάκιο στελεχών της BlackRock Solutions προκειμένου να διενεργήσει ενδελεχείς ελέγχους στα τραπεζικά χαρτοφυλάκια. Ο στόχος είναι σαφής: να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με την κατάστασή τους και ειδικότερα αναφορικά με το ποσοστό των επισφαλειών τους. Η BlackRock είχε φέρει σε πέρας, με μεγάλη επιτυχία, την ίδια αποστολή στην Ιρλανδία, με τις εκεί τράπεζες.

Η έλευση της BlackRock, όμως, δεν θα είναι το μοναδικό μέλημα των ελληνικών τραπεζών. Ολα τα πιθανά σενάρια για την επόμενη μέρα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος μελετώνται τα τελευταία 24ωρα από τα επιτελεία των εγχώριων τραπεζικών ομίλων. Από αυτό της συμμετοχής στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων έως εκείνο της περαιτέρω κεφαλαιακής τους θωράκισης, που αναμένεται να θέσει επί τάπητος ξανά το ζήτημα συγκέντρωσης του κλάδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή