Κυβερνητική παλινωδία με το θέμα του ΟΠΑΠ

Κυβερνητική παλινωδία με το θέμα του ΟΠΑΠ

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μερική αναθεώρηση της αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ δείχνει προχειρότητα και πιθανώς αναποτελεσματικότητα στο προωθούμενο έργο – μαμούθ που στόχο έχει να φέρει 50 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2015. Ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος παγώνει την πώληση του 34% του ΟΠΑΠ, κυριότητας Δημοσίου, στο 4ο τρίμηνο του έτους, που προβλεπόταν στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ). Οπως υποστήριξε, καθυστερεί την αποκρατικοποίηση ώστε να ενισχυθεί η αξία της επιχείρησης από τις δρομολογούμενες αλλαγές που προωθούνται στα τυχερά παιχνίδια και μετά να πουληθεί σε καλύτερη τιμή.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βενιζέλος, ως υπουργός Εθνικής Αμυνας είχε προτείνει προ μηνών στο υπουργικό συμβούλιο την τιτλοποίηση των κερδών του και όχι την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, όταν για πρώτη φορά είχε παρουσιαστεί το Μεσοπρόθεσμο από τον προκάτοχό του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή