Λαγκάρντ: Οι Ευρωπαίοι να μιλούν με μία φωνή

Λαγκάρντ: Οι Ευρωπαίοι να μιλούν με μία φωνή

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πεποίθηση ότι το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη διάσωση της Ελλάδας θα επιτύχει, διετύπωσε σε δηλώσεις προς την εφημερίδα Financial Times η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να μιλούν με μια φωνή. Την ίδια στιγμή, ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στο κυριακάτικο φύλλο της Frankfurter Allgemeine Zeitung, δήλωσε ότι «ό,τι είναι καλό για την Ελλάδα, είναι καλό για το ευρώ», χωρίς ωστόσο να παραλείψει να αναφέρει την ανάγκη για άμεση επιβολή κυρώσεων στις χώρες της Ευρωζώνης που δεν σέβονται το Σύμφωνο Σταθερότητας, με τη μορφή της διακοπής των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για την Ελλάδα, ο Σόιμπλε απέρριψε την ιδέα της εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη. «Η Ζώνη του Ευρώ θα δεχόταν ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα στην αξιοπιστία της αν ένα από τα μέλη της εγκατέλειπε τη νομισματική ένωση», υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός.

Από την πλευρά του, το περιοδικό Economist πιστεύει ότι η αποστολή του Διεθνούς Τραπεζικού Ινστιτούτου (IIF) να πείσει τους ομολογιούχους της Ελλάδας να προχωρήσουν σε ανταλλαγή είναι μία πολύ δύσκολη υπόθεση. Σύμφωνα με τον Economist, είναι πιο δύσκολη από την αποστολή του βετεράνου Αμερικανού οικονομολόγου Bill Rhodes στο να πείσει τις μεγάλες τράπεζες της εποχής να συμμετάσχουν στο σχήμα αναδιάρθρωσης των δανείων της Λατινικής Αμερικής στη δεκαετία του ’80 και ύστερα.

Η Wall Street Journal επανήλθε στο θέμα της Ελλάδας με την ίδια άποψη που εκφράζει το τελευταίο διάστημα. Ανέφερε, «η χρεοκοπία έφυγε από τη μέση, ο διάλογος για τη χρεοκοπία καλά κρατεί», σχολιάζοντας τις επιλογές του ιδιωτικού τομέα στην ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή